Kleindochter Morgan Freeman doodgestoken

E'Dena Hines en Morgen Freeman op de Golden Globe Awards in januari dit jaar.
AFP E'Dena Hines en Morgen Freeman op de Golden Globe Awards in januari dit jaar.
E'Dena Hines (33), stiefkleindochter en petekind van Morgan Freeman, is dit weekend midden op straat in Manhattan doodgestoken. Volgens de politie werd Hines meerdere keren gestoken.

Toen de politie arriveerde, stond Lamar Davenport, volgens de politie de vriend van Hines, over haar levenloze lichaam gebogen en schreeuwde hij onbeduidende dingen volgens getuigen.

Volgens persagentschap Reuters verklaarden ooggetuigen dat Davenport haar te lijf ging met een mes. Hines werd nog naar het Harlem Hospital gebracht, maar dat mocht niet baten.

Psychiatrisch onderzoek

Davenport werd gearresteerd en naar het Columbia Presbyterian Hospital meegenomen voor een psychiatrisch onderzoek. De man zou tijdens de steekpartij "weg duivels, ik drijf jullie uit, duivels" geroepen hebben, meldt New York Post. Al zegt de politie dat het nog niet duidelijk is waarom hij doordraaide.

Volgens de Britse krant The Guardian is de man ondertussen aangeklaagd voor doodslag.

Dank

De grootmoeder van Hines was Freemans eerste vrouw. De acteur bedankte via Facebook iedereen voor de steun die hij en zijn familie de afgelopen dagen hebben gekregen.

"Ik wil jullie graag laten weten dat we zo veel liefde en steun hebben gekregen na het tragische en zinloze overlijden van mijn kleindochter E'dena Hines", aldus Morgan. "Uit de grond van mijn hart wil ik jullie bedanken."