Kim Kardashian toont pijnlijke aanval van psoriasis in make-up-vrije foto’s

Kim Kardashian West heeft last van psoriasis.
Evan Agostini/Invision/AP Kim Kardashian West heeft last van psoriasis.
Kim Kardashian (38) is één van de beroemdste vrouwen van het moment, maar hoewel ze constant gefotografeerd wordt heeft niet iedereen door dat ze lijdt aan psoriasis, een huidziekte die met momenten terug opflakkert. 

Op haar Instagram-stories toont ze haar laatste, zware aanval van de aandoening. Ze heeft grote rode vlekken op haar aangezicht, en er is ook sprake van een vervelende zwelling. 

“Soms weet ik niet meer waarom ik het verberg”, aldus de realityster. In 2016 zweerde ze al om haar psoriasis-opstoten niet meer te verbergen onder make-up. “Mijn fans weten het ondertussen wel denk ik, dus waarom zou ik het nog verstoppen.” Op sociale media toont ze dan maar de littekens die de ziekte haar opleverde. Zonder make-up zijn die volgens Kardashian permanent zichtbaar. 

“Soms voel ik me er onzeker over”, zegt ze. “Maar daar probeer ik overheen te komen door ze te laten zien. Uiteraard hoop ik op een geneesmiddel dat de ziekte voorgoed kan stoppen, maar in tussentijd hoop ik dat mensen me aanvaarden zoals ik ben.” 

Kim Kardashian toont haar littekens.
Instagram Kim Kardashian toont haar littekens.
Kim Kardashian toont haar littekens.
Instagram Kim Kardashian toont haar littekens.
Kim Kardashian toont haar littekens.
Instagram Kim Kardashian toont haar littekens.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bea Touzin

    @Julien dat moet zeer zwaar zijn :( ik wens toch op een herstel en veel geduld gewenst ermee .

  • julien knockaert

    Ik heb het 50 jaar al van toen ik 19 jaar was heeft mij heel veel geld gekost van allerlei medicijnen . 5 keer dode zee geweest alles weg enkele weken nadien allemaal terug . 1 keer mogen embrel gebruiken zeer goed maar zeer duur . Ik heb het in hoge mate maar ik heb geen andere keus ik moet er mee leven !