Kim Kardashian onder vuur om donker tintje in fotoshoot: “Dit is blackface!”

EPA
Kim Kardashian (39) ligt weer stevig onder vuur na het verschijnen van een nieuwe fotoshoot. Heel wat volgers vinden dat haar huidskleur er veel donkerder uitziet dan gewoonlijk.

Kim Kardashian prijkt op de cover van het Amerikaanse magazine ‘7Hollywood’ en deelde dat trots met haar volgers. Het duurde dan ook niet lang voor er stemmen opgingen die vonden dat de huidskleur van de realityster donker oogt. “Dit is letterlijk blackface”, reageert een verontwaardigde volger.

“Dit is niet cool of schattig. Nee, ik voel me niet vereerd als zwarte vrouw. Sommigen vrezen ons door onze kleur. Ze haten ons en behandelen ons slecht. En jij wil onze huidskleur dragen als een accessoire? Was onze strijd maar af!”, schrijft een boze Twitteraar. Sommige fans geven tegenwind en zeggen dat het ligt aan de bewerking  en lichtinval van de foto’s. “Ze gebruikt al jaren spray tan, en vergeet niet dat ze van Armeense afkomst is”, wordt daar nog aan toegevoegd. Kim zelf reageerde nog niet op alle ophef.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bert Kindt

    Trekt op niks.