Kim Kardashian onder vuur na ritje op een olifant: “Dit is dierenmishandeling”

Kim Kardashian maakte een ritje op een olifant in Bali.
Twitter Kim Kardashian maakte een ritje op een olifant in Bali.
Kim Kardashian is deze week op vakantie in Bali, waar ze een ritje maakte op een olifant. De realityster postte de foto op haar Instagrampagina, en lokte zo veel felle reacties uit.

In Bali zijn er verschillende dierenparken die toeristen tegen een mooie prijs de kans bieden om met wilde dieren in aanraking te komen. Terwijl zij munt slaan uit die handel, gebruiken ze wel wrede en soms bloederige praktijken om de dieren in het gareel te doen lopen. Zo steken ze de olifanten bijvoorbeeld met scherpe speren. 

Gefolterd

“Hoe kan je zoiets doen?”, klinkt het bij dierenrechtenorganisatie Peta. “Die olifanten worden mishandeld. Terwijl ze nog zogen worden ze weggehaald bij hun moeders om daarna gefolterd te worden tot hun ziel gebroken is. Allemaal omdat ze zouden reageren op menselijke commando’s.” Peta raadt alle toeristen dan ook af om zo’n ticketje te kopen, in de hoop dat de olifantenhandel ooit uitsterft. 

De foto van Kim ging al snel de wereld rond en viel ook bij haar fans niet in de smaak. “Normaal like ik je foto’s, Kim, maar dit gaat erover”, lijkt de algemene conclusie. 

Onderzoek gedaan

Kardashian zelf reageerde ook op het voorval. “We bezochten een resort dat dieren opvangt nadat ze gered zijn uit Sumatra, waar ze anders zouden zijn gestorven. Deze organisatie doet haar best om die prachtige dieren te redden! We hebben veel onderzoek gedaan voor we ons bezoek planden.” 

Hoewel de meeste mensen het gedrag blijven zien als mishandeling, merken kenners wel op dat ze op z’n minst niét met een zware zadelstoel op de olifant is gaan zitten. Die constructies zijn erg hinderlijk voor het dier en veroorzaken pijn en wonden in de nek. Kardashian koos ervoor om het beest zonder zadel te bestijgen, wat waarschijnlijk veel minder leed veroorzaakte. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jos robben

    de olifant heeft er van genoten

  • Jurgen Van Den Bergh

    Dierenmishandeling is dat inderdaad. Maar in het geval van Kim is dat omdat haar gat dikker is dan dat van die olifant.

  • Frits Vandenberge

    Daar is de "politiek correctheid" weer. Straks mogen we niet meer ademen, horen of kijken. Lees eerst het artikel maar eens grondig. Kritiek is ongepast. Dan mag je ook niet meer op een paard, ezel, kameel, dromedaris, enz... zitten. Dingen die velen onder ons al gedaan hebben, ik ook.