Kim Kardashian lanceert documentaire over haar werk met gevangenen

Kim Kardashian lanceert documentaire
REUTERS Kim Kardashian lanceert documentaire
Kim Kardashian komt in het voorjaar met een kritische documentaire die ze maakte in Amerikaanse gevangenissen. In de twee uur durende documentaire legt de realityster juridische misstanden bloot en laat ze zien dat een aantal gevangen onterecht vastzit. De documentaire Kim Kardashian West: ‘The Justice Project’ gaat op zondag 5 april in première bij de Amerikaanse truecrimezender Oxygen.

In de documentaire zoekt Kim Kardashian de gedetineerden Dawn Jackson, Alexis Martin, Momolu Stewart en David Sheppard op in hun cel, spreekt ze met familieleden en vrienden, lobbyt ze bij de autoriteiten en raadpleegt ze advocaten.

Kim zegt tegen Variety dat er miljoenen mensen slachtoffer zijn van het Amerikaanse rechtssysteem. “Ik wilde deze cijfers en statistieken onder ogen zien”, zegt Kim, die de documentaire ook mede produceerde. “Er zijn veel mensen die een tweede kans verdienen, maar velen hebben hier niet de middelen voor. Ik wil helpen deze cases nationaal op de kaart te zetten om verandering te bewerkstelligen. Deze documentaire is een eerlijke weergave van mijn pogingen het juridisch systeem te doorgronden en met tastbare resultaten te veranderen.”

Twee jaar geleden verleende de Amerikaanse president Donald Trump een gevangene gratie na een gesprek met Kim. De vrijlating van Alice Marie Johnson inspireerde de realityster tot het maken van een documentaire.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lindsey Clauw

    Ze moeten echt uit alles wat ze doen geld slaan.