Kim Kardashian: "Ik ben ten einde raad door huidziekte”

Instagram
Ze mag te boek staan als beautykoningin, ook voor Kim Kardashian is een gladde huid niet vanzelfsprekend. Na vragen van fans of ze acne probeert te camoufleren met een dikke laag make-up, voelt de realityster zich genoodzaakt om uit te leggen dat ze weer een opleving heeft van de chronische huidziekte psoriasis waar ze al jaren aan lijdt.

In een openhartige bui deelt ze foto's in haar Instagram-stories, waar ze sinds kort ook in haar gezicht last van heeft. “Psoriasis is the sh*ts”, schrijft ze met een knipoog bij een plaatje waarop de rode, schilferige plekken zijn behandeld met een krachtig Chinees kruidengoedje. En bij de plakkaten op haar benen schrijft ze “sexy”.  

Kardashian zegt ten einde raad te zijn en naarstig te zoeken naar dé manier om de huidaandoening onder controle te krijgen. Zo heeft ze een lichtbak voor uv-therapie en drinkt ze sinds haar bezoek aan de Chinese kruidendokter een speciaal drankje. “Ik heb voor mij speciaal gemaakt mengsel. Ik moet het twee keer per dag drinken en het is zo smerig", zegt de tv-ster en moeder van drie. “Ik hoop dat het werkt, ik merk het binnen zes weken.”

Schilfers, roodheid en jeuk

Psoriasis is één van de meest bekende chronische huidziekten. De huidaandoening wordt gekenmerkt met schilfers, roodheid en jeuk. De klachten kunnen beginnen of verergeren door beschadiging van de huid, stress en infecties. Kardashian heeft al vaker verteld over haar worsteling met de ziekte.

Kim Kardashian heeft normaal gesproken vooral last van de huidziekte op haar benen
Instagram Kim Kardashian heeft normaal gesproken vooral last van de huidziekte op haar benen
Kim Kardashian toont op haar Instagram haar gezicht na een Chinese kruidenbehandeling om psoriasis tegen te gaan.
Instagram Kim Kardashian toont op haar Instagram haar gezicht na een Chinese kruidenbehandeling om psoriasis tegen te gaan.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RITA LEYS

  Nog geen medicatie of zalfje gevonden ! Hetgeen ik kan melden is pas uzelf aan !! Alles wat slecht is voor lever daar blijf je af !bv wijn chocolade tomaten enz ,, en veel minder jeuk probeer maar 3 maand en je ziet verbetering , doch gaat nooit weg

 • San Pauwels

  Het zeewater van de Dode Zee is doeltreffend om dergelijke huidproblemen (eczeem, psoriasis...) te bestrijden. De mineralen (broom, jodium en magnesium) voeden en herstellen de waterhuishouding van de huidcellen. Er bestaan (modder)preparaten in de handel, maar ik weet niet of deze hetzelfde resultaat geven.

 • jacques weterings

  Vroeger werd vaak bruine zeep gebruikt en dat hielp ( zegt men ) ?

 • mike milan

  Mooi dat ze het deelt met iedereen...dat ook zij nt perfect is.

 • vera selis

  Oma's tip: volg een kuur aan de dode zee.