Kevin Spacey onder vuur voor deze selfie

twitter
"Een van deze presidenten is een echte", tweette acteur Kevin Spacey over deze selfie naar zijn 3,4 miljoen volgers. Hij doelde op de man die naast hem staat: de Mexicaanse president Enrique Pena Nieto. En Spacey zelf vertolkt in de tv-serie 'House of Cards' de rol van een fictieve Amerikaanse president Francis Underwood. Vandaar de joke. Onschuldig allemaal? Niet zo volgens het magazine Forbes dat beweert dat Spacey dik betaald werd voor dit 'promomateriaal' voor Nieto.

Betalen politici al eens om op een positieve manier op de social media te verschijnen en hoe ethisch is dat? Die morele vraag ging plots veel luider klinken na de bewuste selfie van Kevin Spacey van 7 mei.

Want wat op het eerste gezicht een toevallige ontmoeting in Mexico lijkt, zou volgens Forbes in scène gezet zijn. Meer nog: de Amerikaanse acteur zou 8 miljoen dollar gekregen hebben voor zijn acte de présence op het event in Cancun van de Mexicaanse toeristische dienst, waar dus ook Nieto was. Niet toevallig, aldus Forbes. De foto met de president van Mexico zou deel uitgemaakt hebben van de deal.

Geen 8 miljoen in het spel
De organisator van het event ontkent dat echter, net als Kevin Spacey zelf in een nieuwe tweet vandaag: "Het verhaal dat de Mexicaanse regering mij 8 miljoen betaalde voor de selfie is onwaar! Ik was in Mexico voor het event en de ontmoeting met de president was helemaal niet gepland."

In een eerdere tweet stelde hij dat hij een grap maakte met zijn rol als president Francis Underwood en dat hij verder geen zak van de Mexicaanse politiek kent. Maar Spaceys Mexicaanse fans bleven gisteren naar hem uithalen op zijn Facebookpagina: "Schande over u. Hoe kan u zichzelf zo verkopen aan een corrupte en ongeletterde president?"