Kevin Spacey doorbreekt na jaar de stilte met opmerkelijke video

AFP
Kevin Spacey heeft na ruim een jaar stilte weer van zich laten horen op Twitter. In een video ‘Let me be Frank’ is de 59-jarige acteur te zien als zijn House of Cards-personage Frank Underwood. Spacey lijkt niet alleen een comeback aan te kondigen, maar lijkt ook in te gaan op de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres. De timing is opmerkelijk: een paar minuten voordat de acteur de beelden deelde, werd bekend dat hij wordt aangeklaagd voor het seksueel mishandelen van een achttienjarige man. 

De politie van Nantucket onderzoekt sinds november 2017 een klacht van de moeder van de jongen, voormalig nieuwsanker bij WCVB-TV Heather Unruh. Volgens de procureur van het eilandje voor de kust van Massachusetts, Michael O'Keefe, zal Spacey op 7 januari in verdenking worden gesteld voor aanranding van de eerbaarheid en slagen en verwondingen. 

Volgens Unruh stak Spacey in 2016 verschillende keren zijn hand in de broek van haar 18-jarige zoon. Hij kon ontkomen omdat een vrouw binnenkwam in de badkamer waar de feiten zich afspeelden. 

“Mijn diepste, donkerste geheimen”

Enkele minuten voor het nieuws aan het licht kwam zette Spacey een opvallende video online waarin hij zegt dat hij de klachten die tegen hem zijn ingediend, zal overwinnen, en dat hij zijn carrière nieuw leven zal inblazen, zo staat te lezen op de Britse nieuwssite Daily Mail. In het filmpje kruipt Spacey in de huid van Frank Underwood uit ‘House Of Cards’.

“Ik weet wat jullie willen”, zegt Spacey terwijl hij de kijker rechtstreeks aanspreekt. “Natuurlijk hebben ze geprobeerd ons te scheiden, maar wat wij hebben is te sterk, te krachtig. We hebben immers alles gedeeld. Ik vertelde jullie mijn diepste, donkerste geheimen. Ik toonde jullie precies waartoe mensen in staat zijn. Ik choqueerde jullie met mijn eerlijkheid, maar ik heb jullie vooral uitgedaagd en aan het denken gezet. Jullie vertrouwden me, hoewel jullie wisten dat jullie dat beter niet deden.”

Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch?

Kevin Spacey

“Dit is niet voorbij, wat men ook mag zeggen. Trouwens, ik weet wat jullie willen. Jullie willen me terug. Natuurlijk geloofden sommigen alles en wachtten ze met ingehouden adem tot ik alles zou opbiechten. Ze wilden niks liever dan me te horen verklaren dat alles wat is gezegd waar is en dat ik mijn verdiende loon heb gekregen. Zou het niet makkelijk zijn als het allemaal zo simpel was? Alleen weten jullie en ik dat het nooit zo simpel is, in de politiek noch in het leven.”

“Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch? Jullie zouden nooit een overhaast oordeel vellen zonder feiten, toch? Hebben jullie dat gedaan? Nee, jullie niet. Jullie zijn slimmer dan dat.”

“Ondanks alle animositeit, de krantenkoppen, de afzettingsprocedure zonder een proces, ondanks alles, ondanks mijn eigen dood zelfs, voel ik me verrassend goed”, besluit Spacey. “Elke dag groeit mijn vertrouwen dat jullie binnenkort de volledige waarheid zullen kennen. Wacht even, nu ik eraan denk: jullie hebben me nooit echt zien sterven, toch? Conclusies kunnen zo misleidend zijn. Missen jullie me?”

Hallo, Netflix?

Streamingdienst Netflix zegt niet te willen reageren op de cryptische video van acteur Kevin Spacey. Dat meldt The Hollywood Reporter na navraag te hebben gedaan bij het bedrijf.

Beschuldigingen

Spacey wordt door verschillende mannen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. De eerste die met zijn verhaal naar buiten kwam was acteur Anthony Rapp, die zei dat hij als 14-jarige lastiggevallen werd door de acteur. Spacey werd ontslagen uit de reeks 'House Of Cards', waarin hij het hoofdpersonage Frank Underwood vertolkte, en werd geknipt uit de reeds afgewerkte versie van de film 'All The Money In The World’. Spacey werd vervangen door Christopher Plummer.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Theelen

  Ik vind dat Spacey, de acteur, een tweede kans verdient. Zijn misstap privé moet het gerecht uitklaren en de gevolgen moet hij dragen. Maar wat acteurs privé doen, goed of slecht, is hun zaak. Idem voor bv. Tom Cruise of Elisabeth Moss, beide lid van Scientology, maar allebei ook topacteurs. Dat laatste is wat voor mij telt, die andere onzin interesseert me niet.

 • Mieke Vhuyst

  Veroordeeld door de media en zonder bewijzen, dat is pas walgelijk in een zogenaamde rechtstaat. Hopelijk komt hij terug, leve Spacey!

 • maarten mouton

  Walgelijke reactie van hem. Dat hij een fantastische acteur is doet niets ter zake. Als ge een pedofiel zijt moet ge uw verantwoodelijkheid opnemen. Die man hoort in het gevang thuis.

 • Gust Trentels

  Een geweldig acteur.

 • Philippe vangrop

  Schitterende acteur bvb seven en de rest is zijn priveleven