Kevin Hart biedt dan toch excuses aan na Oscar-heisa en overweegt om toch te presenteren

Danny Moloshok/Invision/AP
Kevin Hart heeft dan toch zijn excuses aangeboden aan leden van de LHBTQ-gemeenschap voor homofobe uitspraken die hij in zijn carrière heeft gedaan. In een uitzending van radiostation SiriusXM zei hij gisteren: "Ik bied opnieuw mijn excuses aan voor opmerkingen die mensen uit de homogemeenschap hebben gekwetst. Het spijt me." 

De comedian liet het volgende weten: "We dachten vroeger dat het oké was om zulke dingen te zeggen, dat was hoe we tegen elkaar praatten. Maar nu weet ik dat dat niet meer kan. Omdat ik me nu onder leden van de LHBTQ-gemeenschap begeef, en ik me er nu van bewust ben hoe mijn woorden hen doen voelen. Ik begrijp nu waarom ze zeggen dat dit hen pijn doet door alles wat ze hebben meegemaakt."

Nadat Hart vorige maand was aangeduid als presentator van de Oscars in februari, doken uitspraken op die hij de afgelopen jaren heeft gedaan over homoseksualiteit. Het ging onder meer om een tweet waarin hij liet weten dat als zijn zoon ooit met een poppenhuis zou spelen, hij het ding zou stukslaan op het hoofd van het kind en zou zeggen: "Stop daarmee, dat is gay." Ook circuleerde er op sociale media een passage uit zijn comedyshow waarin hij zei dat het een van zijn grootste angsten was dat zijn zoon homo zou worden, en hij er alles aan zou doen dat te voorkomen.

Kevin stapte vanwege de consternatie op als Oscar-presentator, maar weigerde tot nu toe zijn excuses aan te bieden. Dat leek hij in de radio-uitzending maandag anders te zien; de comedian liet weten dat hij zich gepest voelde door de mensen die boos op hem waren. In zijn ogen heeft hij zich "op zijn eigen manier" verontschuldigend genoeg opgesteld, maar werd hij gedwongen tot een formeel excuus.

Lees verder onder de video.

Invloed van Ellen?

Hart kreeg de afgelopen week wel openlijk steun van talkshowhost Ellen Degeneres, die de comedian uitnodigde voor een uur durend gesprek in haar razend populaire show. Daarin liet Ellen, zelf lid van de holebi-gemeenschap, weten dat ze achter hem staat. Hoewel ze de tweets uit 2008 niet goedpraat, kent ze haar vriend beter dan dat. Ze moedigde Hart zelfs aan om zijn beslissing te herzien en de Oscars toch te presenteren. “Ik heb de Academy gecontacteerd”, klonk het. “Ze willen je nog steeds als presentator.”

De comedian beloofde haar om erover na te denken en noemde de tweets een ‘aanval op zijn karakter’. “Dit gaat verder dan de Oscars, ze willen me kapotmaken. Het is geen toeval dat die tweets dezelfde dag opduiken als de bekendmaking dat ik presentator zou worden. Maar er zit echt geen greintje homofobie in mij.” Hij geeft toe dat hij in het verleden fouten heeft gemaakt. “Ik was een zeer onvolwassen komiek. Ik zei eender wat om mensen te laten lachen, en dat was verkeerd.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jonas Gent

    Eerst boycotten ze de Oscars omdat er te weinig diversiteit is. Nu krijgen ze de kans, en doen ze er dit mee...