Kelly Clarkson onder vuur na “racistische opmerking” in ‘The Voice’

Willy Sanjuan/Invision/AP
Kelly Clarkson (37) kreeg op Twitter kritiek te verduren na een ongelukkige opmerking in ‘The Voice USA’. De coach reageerde verbaasd toen ze merkte dat één van de kandidaten een witte huidskleur had. “Zo racistisch”, klonk het op sociale media. 

Kelly Clarkson maakte haar opmerking tijdens de ‘blind audition’ van de 25-jarige Zach Day. De jongeman wist aardig indruk te maken met zijn uitvoering van het SWV-nummer ‘Weak’. Coach John Legend drukte als eerste op de rode knop en werd daarna al snel gevolgd door Kelly. Die laatste was compleet verbaasd na afloop van de performance. “Wow, je bent wit”, reageerde ze. “Als ik een weddenschap had afgesloten over je looks, zou ik veel geld kwijtgespeeld zijn.” 

Die opmerking zorgde meteen voor enkele scherpe reacties op Twitter. “Je bent wit?’ Echt Kelly? En hoe zou zwart moeten klinken dan?”, vroeg een kijker zich af. Een andere twitteraar ging nog verder: “Wat een racistische opmerking.” 

Dat de zangeres het niet slecht bedoelde, bleek uit de lovende woorden die ze voor Zach had. “Als ik jou in één woord mag omschrijven is het ‘indrukwekkend’, dus ik zou héél graag met je samenwerken”, schreeuwde ze uit. De kandidaat koos uiteindelijk toch voor John Legend als coach. Of de opmerking van Clarkson daar iets mee te maken had, is niet duidelijk. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN OOMS

  afrikanen hebben wel degelijk een andere bouw van de keelholte waardoor ze meer volume kunnen genereren dan blanke. Blanke hebben daarentegen in het minder volume maar meer controle. Er is zeker verschil. Niks racistisch aan. Er is tot nader order ook (fysiek) verschil tussen man en vrouw al mag je dat ook niet meer zeggen.

 • wim CLAES

  dus een typische afro stem kan ook niet meer? wat een onzin, de politiek correcten laten hun licht weer schijnen in de duisternis. 5watt weliswaar..

 • an kobe

  Waw, het woord 'racisme' heeft voor sommige mensen echt helemaal geen betekenis meer. Je zal maar het slachtoffer moeten zijn van echt racisme, en dan moeten lezen dat dit er mee gelijkgesteld wordt. Erg, die "woke"-meute.

 • gerard wauters

  Wees nu eerlijk, en zwarte klinkt in vele gevallen toch net iets anders dan een blanke. Dat is zeker geen racisme, maar gewoon een feit.

 • Toran Korshnah

  Gekleurde mensen hebben een zeker timbre in de stem. Als je bij iemand dat timbre herkent, en die blijkt naderhand toch caucasian te zijn, dat is een verbaasde reactie toch normaal. Als je alleen op gehoor een mannelijke vrouwenstem hoort, of een vrouwelijke mannenstem (zelf meegemaakt) dan is dat toch niet racistisch als je naderhand verbaasd bent.