Keira Knightley uit felle kritiek op "onrealistisch voorkomen" van Kate Middleton na bevalling

Actrice Keira Knightley
Photo News Actrice Keira Knightley
Keira Knightley heeft felle kritiek geuit op Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William. De actrice neemt aanstoot aan de manier waarop de kersverse moeder zich in 2015, slechts enkele uren na de geboorte van haar dochter Charlotte, in jurk en met het haar in de krul toonde aan het publiek.

Kate zou met haar stralende voorkomen de "bloederige realiteit" van een bevalling verbergen, schrijft Keira in een artikel in het boek Feminists Don't Wear Pink (and other lies). De 33-jarige actrice zette op 1 mei 2015, een dag voor Kate beviel van Charlotte, haar dochter Edie op de wereld. In het stuk vergelijkt ze haar bevalling en het verblijf in het ziekenhuis met die van de royals.

Kate Middleton in 2015, slechts enkele uren na de geboorte van haar dochter Charlotte.
EPA Kate Middleton in 2015, slechts enkele uren na de geboorte van haar dochter Charlotte.

"Zij verliet zeven uur later het ziekenhuis met een opgemaakt gezicht en op hoge hakken", schrijft Knightley. "Het gezicht dat de wereld wil zien." Maar dat is volgens haar niet de realiteit. "Het verbergt onze pijn, ons uitgeputte lichaam, onze lekkende borsten, onze hormonen die door het lichaam gieren." Ze vervolgt: "Zie er mooi uit, zie er stijlvol uit, laat het slagveld vooral niet zien, Kate."

Ook na de geboortes van George (2013) en Louis (april) verscheen Kate na een paar uur fris en fruitig op de stoep van het ziekenhuis. Dat leverde uiteenlopende reacties op. Sommigen prezen de hertogin van Cambridge voor haar optreden, terwijl anderen vonden dat ze op deze manier onrealistische verwachtingen bij vrouwen schept.

Kate Middleton en prins William na de geboorte van Louis
Photo News Kate Middleton en prins William na de geboorte van Louis
Na de geboorte van George in 2014
AP Na de geboorte van George in 201433 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melinda Lekeux

  Dominique en Chris, jullie spreken uit ervaring???

 • dominique van beylen

  ik zie op elk van de foto's van Kate een buikje wanneer ze het hospitaal verlaat. Dus heel realistisch, ze hebben haar geschminkt en haar haren gedaan. Maar ze draagt een wijd kleedje. (Chris) dat heeft niets te maken met een "magere trien", ik woog 59 kilo en ben 1.m70, toen dus ook een magere trien, de ene vrouw is de andere niet , dat heeft niets te maken met gewicht, met dikte, met postuur,met sterkte, . wel met je pijngrens. Hoeveel bevallingen heb jij al gehad ?

 • Dominique Cox

  Dat hangt allemaal af van de bevalling en de nieuwe moeder. Er zijn bevallingen met keizersneden en tweelingen of meerdere baby's, er zijn bevallingen waarbij de baby er moeilijk door komt, er zijn bevallingen die zoals bij mij het geval was nierstenen hebben, normale bevallingen, enz...daarna zal de moeder ofterwel meer rust nodig hebben of normaal na een zevental uurtjes het ziekenhuis verlaten.

 • Chris Devlaeminck

  De ene persoon is stukken sterker en moediger dan de andere. Zo ook vrouwen die moeten bevallen. Keira Knightley is een magere trien die niet veel kan hebben.

 • mieke jansens

  keer voor uw eigen deur