Katy Perry is schuldig aan plagiaat bij ‘Dark Horse’

Andy Kropa/Invision/AP
Slecht nieuws voor Katy Perry: de zangeres is door een rechter schuldig bevonden aan plagiaat. Ze kreeg te horen dat ze voor haar nummer ‘Dark Horse’ uit 2013 iets te goed heeft afgekeken bij het gospellied ‘Joyful Noise’ van de christelijke rapper Flame. Hoeveel het niet toegestane gebruik van zijn muziek haar gaat kosten, is nog niet bekend. Dit meldt TMZ.

De zaak tussen Katy en Flame loopt al sinds juli 2014 en is na vijf jaar dus eindelijk tot een einde gekomen, tot opluchting van de geplaagde rapper. Hij meent dat Perry zijn nummer 'regelrecht heeft gejat, waardoor zijn goede christelijke reputatie naar de knoppen is gegaan'.

Flame plaatste zijn track ‘Joyful Noise’ in 2008 op YouTube en kreeg sindsdien miljoenen views. Volgens hem heeft Perry de onderliggende beat van het nummer 'copy paste' overgenomen, iets wat de zangeres steevast heeft ontkend. Zij zegt dat er geen enkele overeenkomst tussen de twee nummers is, maar dat zag de rechter nu blijkbaar toch anders.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Verbelen

    Noemen ze dit vandaag ook al muziek

  • Rik Hooyberghs

    Vind ik toch gzzn plagiaat hoor. Zo kan je veel dingen plagiaat noemen

  • William Van daele

    Bulchit! dat die rechter maar eens een hoorapperaat koopt Zo kan je gwn niks meer maken van muziek zonder plagiaat te plegen