Katy Perry deed meer dan alleen kussen met meisjes

AFP
'I kissed a girl and I liked it', klinkt het in Katy Perry's eerste hit. Maar voor de zangeres bleef het niet alleen bij kussen, zo biechtte ze zaterdagavond op tijdens het gala van Human Rights Campaign in Los Angeles. Katy mocht de National Equality Award in ontvangst nemen.

De zangeres kreeg de prijs voor haar inzet voor de homo- en transgendergemeenschap. "Ik ben maar een zangeres en een songwriter", vertelde de zangeres in haar bedankingsspeech. "Ik zeg de waarheid en ik geef een beeld van mijn fantasieën in de vorm van popliedjes. Bijvoorbeeld in het nummer 'I kissed a girl and I liked it'. Eerlijk gezegd heb ik meer gedaan."

De 32-jarige Perry vervolgt: "Maar hoe moest ik dat verenigen met dat gospel zingende meisje dat opgroeide tussen jongeren die geloofden in kampen die mensen moest afhelpen van dat soort gevoelens? Ik wist wel dat ik nieuwsgierig was en zelfs toen begreep ik dat liefde niet zwart-wit was. En om eerlijk te zijn heb ik het niet altijd bij het goede eind gehad."

"Toen het nummer uitkwam in 2008 wist ik dat ik een gesprek op gang had gebracht en dat een groot gedeelte van de wereld nieuwsgierig genoeg was om mee te zingen", vertelt de trotse zangeres.

Ook de actrice America Ferrera, bekend van de film 'The Sisterhood of the Traveling Pants', werd geëerd op het evenement.