Kate Winslet kan haar adem 7,5 minuten (!) inhouden

Jonathan Short/Invision/AP
Kate Winslet kan buitengewoon lang haar adem inhouden. Regisseur James Cameron ontdekte dat tijdens de voorbereidingen op het vervolg van de kaskraker ‘Avatar’. De actrice bleef meer dan zeven minuten onder water.

In ‘Avatar 2' zitten enkele onderwaterscènes en daar moest Kate voor oefenen, vertelde James Cameron aan Vulture. "Ze was er erg enthousiast over en op het hoogtepunt hield ze haar adem in voor 7,5 minuten, denk ik. Dat was wel niet tijdens een scène, maar tijdens een training. Tijdens de opnames deed ze regelmatig scènes van twee of drie minuten waarin ze zwom en acteerde."

Volgens James is het geweldig om Kate erbij te hebben. "Ze heeft haar personage Ronal echt omarmd", aldus de regisseur. "Ze is een droom om mee te werken, niet de zeurpiet die ze de eerste keer was", grapte hij nog. "Nee, ze was natuurlijk ook een droom tijdens ‘Titanic’.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Den Bergh

    Ik betwijfel het, tenzij ze als hobby freediving of parelduiken heeft. Ik kan ook zo lang onder blijven. Maar ik kan dat maar één keer.