Kate Upton onthult #MeToo-moment over mede-oprichter Guess

Kate Upton
EPA Kate Upton
Paul Marciano, een van de oprichters van het wereldberoemde modemerk Guess, wordt door Kate Upton beschuldigd van seksueel wangedrag. Het model laat via Twitter weten 'het teleurstellend te vinden dat een iconisch vrouwenmerk als Guess nog altijd Paul Marciano als creative director heeft #metoo'.

Op Instagram gaat Kate verder: "Hij zou de macht die hij in deze industrie heeft, niet mogen gebruiken om vrouwen seksueel en emotioneel te misbruiken #metoo". Vooralsnog is er geen reactie uit het kamp van Marciano gekomen. Kate werd in 2011 een zogenaamde 'Guess girl' en deed een aantal shoots voor het merk.

Het modelabel staat erom bekend een neusje te hebben voor jong talent. Zo werd Claudia Schiffer's loopbaan gelanceerd toen ze het gezicht van het merk werd in 1989. Ook Gigi Hadid kreeg haar eerste grote klus bij Guess. Veel celebrities stonden door de jaren heen model, onder andere Anna Nicole Smith, Drew Barrymore, Adriana Lima, Alessandra Ambrosio en Laetitia Casta. Voor de nieuwste campagne van het merk is Jennifer Lopez het gezicht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.