Kate Middleton krijgt bizarre make-over op Australische cover

Kate Middleton staat gekend voor haar stijlvolle looks en elegantie, maar de Hertogin van Cambridge leek vandaag allesbehalve zichzelf op de cover van het Australische Women's Day. Het tijdschrift had enige vrijheid genomen met het Photoshoppen van Kate en het resultaat werd op internet al snel "afgrijselijk" genoemd.

Voor de cover werd een foto gebruikt van vorige week in Londen, maar het beeld van Kate Middleton werd zo gemanipuleerd dat ze eerder een griezelige kopie van zichzelf leek. De foto ging meteen viraal en werd door verschillende internationale media opgepikt. Veelgebruikte adjectieven waren "afgrijselijk" en "creepy", terwijl anderen de Hertogin met een zombie vergeleken.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Kate het slachtoffer is van een bizarre Photoshop fail. In 2012 knipte en plakte de editie van Marie Claire in Zuid-Afrika het hoofd en de handen van Kate Middleton op het lichaam van een model voor de cover. Zo leek het alsof de Hertogin voor het tijdschrift geposeerd had, terwijl dit niet het geval was. Marie Claire verklaarde achteraf dat de cover bedoeld was als een "hyperreële ode aan de ster".