Kat van Karl Lagerfeld 'gebroken' na dood van haar baasje

Karl Lagerfeld met kat Choupette
Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld met kat Choupette
Choupette, de wereldberoemde kat van Karl Lagerfeld, is erg verdrietig nu haar baasje is overleden. “Choupette probeert op haar manier om te gaan met het verlies, maar op zo’n jonge leeftijd (en als kat) is dat moeilijk”, zegt Ashley Tschudin, die verantwoordelijk is voor de blog en social media-accounts van de witte raskat tegen het Amerikaanse tijdschrift People. “Karl Lagerfeld is en zal altijd haar ‘papa’ blijven.”

Wel heeft Choupette, die acht jaar de trouwe metgezel van de couturier was, veel aan de steun van haar fans. “Ze zet haar beste pootje voorwaarts en hoopt dat haar trouwe fans haar lieve berichten blijven sturen om zo de pijn wat draaglijker te maken.” Op haar blog schrijft de kat een gebroken hart te hebben na het verlies van haar ‘papa’, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. “Ik ben hem eeuwig dankbaar voor het leven en de liefde die hij me gaf nadat hij me adopteerde. Ik zal de momenten die we deelden tijdens het reizen, ontdekken en creëren nooit vergeten.”

Choupette, die 184.000 volgers op Instagram heeft, werd door Lagerfeld gedoopt tot de beroemdste en mooiste kat van de wereld. De mode-ontwerper stak zijn liefde voor zijn ‘muze’ niet onder stoelen of banken en haar beeltenis verscheen geregeld op zijn ontwerpen. Daarnaast ontbrak het de poes niet aan luxe. Zo had ze haar eigen butlers, een chauffeur en een bodyguard. Ook zei Lagerfeld ooit graag met haar te willen trouwen.

De accessoirelijn van Choupette.
Karl Lagerfeld De accessoirelijn van Choupette.
De modekeizer en zijn hartendief Choupette.
Karl Lagerfeld De modekeizer en zijn hartendief Choupette.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joan Lute

    Mensen die niet begrijpen dat dieren evengoed verdriet en gemis ervaren zijn gevoelloos. Toen ik voor een knieprothese het hospitaal binnen moest heeft ons hondje dagenlang niet willen eten tot het moment dat ik thuis was en het gezin voor hem compleet.

  • Dirk Dietz

    Een kat is nogal gevoelig aan veranderingen, flauw gewauwel zou ik het niet durven noemen.

  • Renee Gaillard

    Zeg, wat een flauw gewauwel. Ja, een dier kan verdrietig zijn als het zijn meester niet meer ziet maar een dier leeft in het "nu" en niet in het verleden.