Karen Damen onder vuur om 'spoorlopen', ook Infrabel not amused

Karen Damen
Deze week lanceerde Karen Damen - voorheen 'de rosse' van K3 - haar eerste eigen single. 'Een Ander Spoor' heet het nummer, en op muzikaal vlak werd het goed onthaald. De zangeres krijgt echter kritiek op de bijhorende promofoto, die sommigen als gevaarlijk bestempelen.

Op de foto die bij de single hoort loopt Karen op een treinspoor, waarbij ze over haar schouder kijkt. Met zo'n titel is het natuurlijk niet geheel onlogisch dat je een echt spoor verwerkt in het promomateriaal, maar volgens sommigen had Karen beter wat langer nagedacht. Ze krijgt een tik op de vingers van de nmbs op Facebook: "Hoor ik daar het nieuwe nummer van Karen Damen of het geluid van een naderende trein die ondanks een noodrem niet tijdig kan stoppen en me dood rijdt?", klinkt het op de account 'Stationschef NMBS Info'. 

En ook op Twitter en Instagram waarschuwen mensen de zangeres dat de foto gevaarlijk kan zijn. "Je geeft een verkeerd signaal met deze foto", klinkt het onder meer. "Spoorlopen is verboden en zeer dom! Het heeft al veel jonge en minder jonge mensenlevens gekost." En sommigen bekijken het van de andere kant: "Als je gaat spoorlopen, besef dan dat passagiers graag op tijd thuiskomen."

Karen reageerde op de heisa via Instagram. De foto werd niet genomen op 'actief' spoor, verantwoordt ze zich. "Even voor alle duidelijkheid: Deze foto is genomen op een verlaten spoor dat niet meer in gebruik is. Spoorlopen is levensgevaarlijk en wettelijk verboden. Alsjeblief, wees verstandig", drukte ze daar iedereen op het hart. 

"Voor ons is de nieuwste single van Karen Damen met een valse noot gestart", reageerde Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken op Radio 2. "Spoorlopen is levensgevaarlijk en bovendien wettelijk verboden. We sensibiliseren daar al jaren over en het helpt zeker niet dat zo'n bekend iemand met beide voeten op een spoor gaat staan."
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  En toch vind ik dit niet verstandig

 • Jean Kodak

  Dan zet uwe tv en alles erond maar uit want zo kan je bij iedere foto of tekst beginnen. ...man wat een mugge zifterij.

 • Moreno Tecchio

  Dat iedereen zich eens met hun eigen zaken bemoeid en als jullie er problemen mee hebben over deze foto of dat jullie bang zijn dat uw kinderen over het spoor gaan lopen begin dan eens met jullie kinderen een degelijke opvoeding te geven en hun respect te leren want 1 ding is duidelijk jullie die hier kritiek uiten hebben blijkbaar geen goede opvoeding genoten !hypocriete

 • Marco Debart

  hupla !! ze hebben weer iets gevonden om op te zeveren zenne. En wie zegt trouwens dat dit spoor nog in gebruik is ?

 • raf janssens

  Zeveraars die altijd kritiek moeten spuien. Elk verstandig mens weet dat ze zo'n opname niet zullen doen op sporen waar treinen kunnen aankomen en als je het een foute boodschap vindt moet je misschien ook alle films en foto's laten bannen waar spoorlopen voorkomt. Sorry dat we leven en ademen.