Exclusief voor abonnees

Karen Damen: "Al verkoop ik maar 100 cd’s... Ik hoef niet meer te scoren"

ISOPIX
"Boven aan de hitparade staan interesseert me niet meer, dat heb ik achttien jaar gedaan met K3", zegt Karen Damen (43). En toch is ze niet helemaal vrij van stress, nu de release van haar eerste soloplaat nadert. In afwachting selecteert Karen in Dag Allemaal vijf liedjes die een cruciale rol in haar leven hebben gespeeld.  

Karens eerste single ‘Een ander spoor’ is al even uit en wordt op gemengde reacties onthaald. Op 23 februari verschijnt haar volledige soloalbum. En dan, op 16 maart, geeft Karen Damen een speciaal, groots opgezet concert in de Lotto Arena. Hoe de zangeres haar ultieme meisjesdroom tot stand bracht, kan u elke woensdag volgen op VIER in ‘Karen Maakt Een Plaat’.

"Zeker nu die plaat bijna klaar is, begin ik te beseffen: Karen, uw droom gaat uitkomen", zegt ze met twinkelende ogen in Dag Allemaal. "Toen we ze aan het maken waren, was ik er niet helemaal gerust in, maar nu denk ik bij elk nummer: ‘Ja, dít is het beste van de plaat!’"

Is het helemaal geworden wat je wilde? 

Echt wel, ja. Er zitten cello’s, violen, een accordeon en pauken in. Het is de gulden middenweg tussen elektronisch en akoestisch. Eigenlijk ontbreken alleen de doedelzakken, dat zal voor de volgende plaat zijn. (lacht)

Wist je op voorhand: ik kán dit?

Nee! Ik heb een cd maken serieus onderschat. Ik ben achttien jaar zó verwend geweest... Bij K3 werd alles voor mij gedaan. Wij kregen afgewerkte liedjes in onze mailbox die we enkel nog moesten inzingen. 

Was het erg intensief werken? 

Ja. We hebben de plaat thuis gemaakt, beneden in onze studio. Dat heeft z’n voordelen, zo hoefde ik nooit naar mijn werk te rijden. Ik kon in m’n pyjama naar de studio. Maar het nadeel is dat ik thuis was. Als Sky van school kwam, wilde ik hem eten geven, nog even naar de supermarkt...

Maar het is je gelukt. Proficiat. Alleen, jouw eerste single, ‘Een Ander Spoor’, wordt niet zoveel gedraaid op de radio...

(onderbreekt) Hij wordt niet te weinig gedraaid, maar op te weinig zenders. Het is opgepikt door Radio 2, en daar wordt de single echt een keer of tien per dag gespeeld. Ach, K3 is ook nooit gedraaid op de radio, en zie waar we het gebracht hebben. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eddy de decker

  Karen , wat jij bij K 3 gedaan hebt is buitengewoon omdat jij geen noot kan zingen , omdat 18 jaar vol te houden amaai zou jij zeggen , je liedje dat je nu op de radio hoort is afgrijselijk slecht , veel te veel dictie , je antwaarps accent probeer je weg te krijgen door je uitspraken te rekken en in dictie , het is zo slecht dat het lachwekkendword , will tura keek ook al meteen blik van my god , sorry karen je kan niet zingen punt uit.

 • chantal prez

  Overexposure Karen. Nooit goed. Teveel te zien op TV, altijd dezelfde grapjes,verwijzend naar Gertje,over je Sky beginnen.Kort gezegd: GEEUW!!! Een mens is interessant of niet, je kan het niet forceren.

 • steven de wachter

  Ja dat zegt iedereen die niet zeker is he...

 • Caroline Macken

  Karen denkt op voorhand al dat het niet vet gaat worden!!! Wat een onzekerheid zeg !!

 • Tom Hiel

  Gelijk heeft ze. Voor het geld moet ze het niet meer doen. Doe gewoon wat je graag doet meisje. Je hebt een groot hart en enkel het beste kan ik jou wensen. Go for it my friend!