Kanye West wees Coachella af omdat festival geen koepel voor hem wil bouwen

Brent N. Clarke/Invision/AP
Kanye West (41) is dit jaar niet te zien op Coachella. De organisatie had hem als headliner geboekt, maar volgens Billboard ziet de rapper af van een optreden omdat de organisatie niet tegemoet wil komen aan zijn eisen. West zou willen dat er op een centrale plek op het terrein een koepel voor hem wordt gebouwd.

De organisatoren wilden niet op die eis ingaan. De koepel zou ontworpen moeten worden door een medewerker van Kanye. Er zou niet genoeg tijd zijn om het gevaarte te bouwen en bovendien zou het hele terrein heringericht moeten worden. Dat zou betekenen dat het gebied met draagbare toiletten zou moeten wijken voor Kanye.

Toen de rapper doorkreeg dat zijn eisen niet zouden worden ingewilligd, werd hij woedend. Tijdens een telefoongesprek mopperde hij dat de organisatie geen rekening wilde houden met zijn creatieve ideeën en dat toiletten blijkbaar belangrijker waren. "Ik ga niet over wc's zitten onderhandelen", eindigde het gesprek.

De organisatoren van Coachella besloten daarop Ariana Grande te vragen als headliner. Er spelen ook twee Belgen op het festival, met name Amelie Lens en Charlotte de Witte. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dominique Jaenen

    Wat die artiesten soms vragen.gaat wel heel ver he.eigen keuken.eigen toilet.hun gevraagde eten en drank.ook nog graag op hun gewenste temperatuur.enz.word tijd dat festifals organisaties deze gevraagde eindelijk laat stoppen he.die zogezegde artiesten hebben echt wel te veel eisen.tot zelfs toilet papier van merk wat ze vragen.maar eens op die pot zijn ze het zelefde als u en ik.