Kanye West scoort maar 2 procent in peilingen voor verkiezingen

Kanye West
EPA Kanye West
Als het aan de Amerikaanse kiezers ligt wordt rapper Kanye West (43) geen president. Dat blijkt uit cijfers van de peilingen die maandag door Political Polls op Twitter bekend zijn gemaakt.

In de jongste cijfers zou de rapper, als hij zich daadwerkelijk ook officieel kandidaat zou stellen, maar 2 procent van de stemmen krijgen. Ook Jo Jorgensen van de Libertarische Partij zou op dat percentage stemmen kunnen rekenen. Howie Hawkins van de Groene Partij krijgt 1 procent van de stemmen. De zittende republikeinse president Donald Trump zou het nu met 39 procent van de stemmen afleggen tegen de democraat Joe Biden, die 48 procent van de stemmen zou krijgen.

Kanye maakte op 4 juli bekend dat hij met zijn Birthday Party mee zou doen met de presidentsverkiezingen later dit jaar. De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden al over een paar maanden plaats, maar onafhankelijke kandidaten kunnen zich in theorie nog wel melden. In enkele cruciale staten is die deadline al wel verstreken, maar dat lijkt Kanye niet te deren.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hermans Steven

  Karel, hij is een republikeins kandidaat. Hij neemt dus stemmen van Trump-stemmers, niet van democratische stemmers

 • Eric Grosemans

  En ook 2% die niet op Trump stemmen hé Karel.

 • Karel Tichmann

  Kanye West scoort maar 2 procent in peilingen voor verkiezingen, wat is zeer goed. Want dit zijn 2% die niet op Biden gaan stemmen.

 • rik verhoegstraete

  Die mens moet gewoon even tijd nemen om voor zichzelf te zorgen in plaats van zichzelf voor aap te stellen.