Kanye West niet blij met status van miljardair: “Ik ben drie keer meer waard”

Kanye West
AFP Kanye West
Goed nieuws voor rapper Kanye West (42). Volgens het toonaangevende magazine Forbes heeft hij eindelijk de status van miljardair bereikt. Alleen: Kanye zelf is het daar niet mee eens. 

Forbes schat het nettovermogen van Kanye West op 1,3 miljard dollar (zo’n 1,2 miljard euro). Maar de rapper is het daar niet mee eens en diende z'n beklag in bij het magazine. Dat laat schrijver Zack O’Malley Greenburg weten. “Het is geen miljard. Het is 3,3 miljard (zo’n 3 miljard euro), aangezien niemand bij Forbes weet hoe ze moeten tellen", sms’te Kanye naar verluidt. 

De oorspronkelijke berekening kwam er al op vraag van Kanye zelf. Die kon niet geloven dat hij niet was opgenomen in de lijst van miljardairs die Forbes jaarlijks uitbrengt. Schoonzusje Kylie Jenner staat wel al enkele jaren in die lijst. Dus droeg hij zijn team op om het magazine inzage te geven in zijn financiën. Helaas was de uitkomst van het onderzoek van Forbes dus niet echt naar z'n zin. 

Het magazine zelf houdt vol dat hun berekeningen juist zijn. Daarvoor gebruiken ze trouwens een regel die bedacht is door president Trump, een van Kanye’s helden. “Al jarenlang heeft Forbes een informele ‘Trump-regel’", laat Greenberg weten. “Neem wat de toenmalige toekomstige president beweerd dat hij waard is, deel dat door drie en begin vanaf daar te verfijnen.”

Lees ook:

Kanye West geeft drankprobleem toe: “Ik stond ’s morgens op en greep naar vodka”

Kanye West onder vuur na gelekt telefoongesprek met Taylor Swift: “Hij heeft al die tijd gelogen”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ivan de ridder

    Blij dat mensen zoals hij (narcisten) prioriteiten stellen in de corona-crisis. 'Ik ben rijker, rijker dan iedereen denkt.' Dit terwijl veel Amerikanen het loodzwaar hebben om rond te komen of aan voedsel te geraken.

  • Steven De Baerdemaeker

    Wat men denkt en wat men is, zijn 2 verschillende dingen.