Kanye West houdt van Donald Trump én is nog altijd van plan om hem op te volgen: "We hebben allebei draken-energie"

Donald Trump en Kanye West ontmoetten elkaar in december 2016.
AP Donald Trump en Kanye West ontmoetten elkaar in december 2016.
Kanye West heeft nog altijd een boontje voor Donald Trump. In een serie berichten op Twitter noemde de rapper de Amerikaanse president zijn  'broer' met wie hij dezelfde soort 'drakenenergie' deelt. Dat wil echter niet zeggen dat hij het altijd eens is met de president. 

"Je hoeft het niet met Trump eens te zijn maar jullie kunnen niet voorkomen dat ik niet van hem houd. Wij hebben allebei drakenenergie. Hij is mijn broer", schrijft Kanye. "Ik houd van iedereen ook al ben ik het niet eens met wat iedereen doet. Dat maakt ons individuen. En we hebben het recht op onafhankelijk denken."

Kanye's vrouw Kim Kardashian schrok enigszins na zijn Trump-tweet. Volgens West belde ze hem gelijk op met de mededeling om zijn bericht te nuanceren. "Mijn vrouw belde me net en ze wil dat ik het nog een keer duidelijk maak", twitterde Kanye even later. "Ik ben het niet eens met alles van Trump doet. Ik ben het alleen 100 procent eens met mijzelf." De rapper deelde in zijn enorme berichtenstroom ook een selfie waarop hij een Make America Great Again-petje van Trump draagt.

Niemand minder dan Trump zelf reageerde later op de eerste tweet van Kanye. Hij citeerde het bericht en bedankte de rapper. "Very cool", schreef de president erbij.

2024

Trump en Kanye ontmoetten elkaar in december 2016 in New York. Kanye wilde toen praten over 'multiculturele problemen' en liet via Twitter weten het belangrijk te vinden 'direct te communiceren' met de president. Later leek Kanye minder gecharmeerd van de president toen hij al zijn pro-Trump-tweets verwijderde.

Kanye is sinds zijn terugkeer op Twitter vorige week nauwelijks weg te slaan op het sociale medium. Hij deelde veelvuldig zijn filosofische wijsheden op het gebied van muziek, politiek en het leven in het algemeen. Veel van de tweets gingen onmiddellijk viraal en leverden de rapper tienduizenden reacties op. 

Sommige volgers denken dat Kanye nog altijd van plan is om Trump op te volgen als president. De rapper zette eerder nog zijn presidentiële plannen in de ijskast maar deze week hintte hij er toch weer naar. Woensdag twitterde hij nog de cijfers '2024' als verwijzing naar het jaartal waarin hij gekozen moet worden.
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jakke Troost

  Trump drakenenenergie ? Doet die nog iets anders dan golfen en Twitteren?

 • JOHAN Goossens

  dom en dommer

 • Sobek Wessels

  Natuurlijk narcisten houden alleen van mekaar !

 • Walter Stassen

  Recht op onafhankelijk DENKEN ja. Daar moet je wel nog wel verstand voor hebben hé.

 • Filip Dugardein

  Ne rapper? Ik dacht het al