Kanye West gaat samenwerken met Nederlandse kunstenaar

Joep van Lieshout en Kanye West.
ANP/EPA Joep van Lieshout en Kanye West.
Kanye West (41) gaat samenwerken met de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout (55). De Amerikaanse rapper is groot fan van zijn werk en bracht daarom dinsdag een bezoek aan zijn atelier in Rotterdam. Daar spraken de twee over een samenwerking, zo bevestigt Van Lieshout tegenover Shownieuws.

Kanye werd dinsdag gespot in Rotterdam en Amsterdam, zo bleek uit diverse meldingen op sociale media. Wat de reden voor zijn bezoek aan Nederland was, werd echter niet duidelijk.

Van Lieshout is bekend van spraakmakende kunst als de Domestikator, die bestaat uit rode gebouwtjes met deuren en ramen, maar ook gezien kan worden als een 'op zijn hondjes' copulerend paar. De Domestikator werd geweerd bij een buitententoonstelling van het Louvre in Parijs. Een ander kunstwerk, Funky Bones, speelde een belangrijke rol in de film 'The Fault In Our Stars'.

Joep van Lieshout bij zijn sculptuur, de Domestikator.
AP Joep van Lieshout bij zijn sculptuur, de Domestikator.
Joep van Lieshout bij de Foodmaster. Menselijke resten verwerken tot varkensvoer is de laatste stap in de kringloop. De Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout vraagt zich in een nieuw kunstwerk af of de mens geen onderdeel moet uitmaken van de voedselketen.
ANP Joep van Lieshout bij de Foodmaster. Menselijke resten verwerken tot varkensvoer is de laatste stap in de kringloop. De Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout vraagt zich in een nieuw kunstwerk af of de mens geen onderdeel moet uitmaken van de voedselketen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.