Kanye bestormt podium, reactie Jay Z is goddelijk

Wie herinnert zich de Grammy's van 2009 niet, toen Kanye West brutaal de speech van Taylor Swift onderbrak om te vertellen dat Beyoncé had moeten winnen. Zondagavond leek het er even op dat hij zijn gênante stunt nog eens zou overdoen, en de reactie van powerkoppel Jay Z en Beyoncé was goddelijk.

Toen Beck zondagavond de Grammy voor beste album in de wacht sleepte, en daarmee Beyoncé versloeg, trok hij met trillende benen richting podium om zijn award in ontvangst te nemen. Nog voor hij iets kon zeggen, stond Kanye West echter naast hem op het podium. De hele zaal vreesde een herhaling van 2009. Gelukkig verdween de rapper weer in het publiek met een knipoog, om duidelijk te maken dat het een grapje was.

De reactie van vriend Jay Z en diens vrouw Beyoncé kon ook op beeld vastgelegd worden, en het ongeloof op het gezicht van de twee is goddelijk. Jay Z leek enorm geshoqueerd, en je kon Beyoncé iets in de aard van 'No, Kanye, No' zien zeggen. Als even later duidelijk wordt dat het een grapje is, kunnen de twee er echter best om lachen, net als de rest van de zaal.

Een grapje? Mischien toch niet helemaal. Achteraf maakte Kanye meer dan duidelijk dat hij vond dat Beyoncé de Grammy in kwestie meer verdiend had dan Beck.