Justin Bieber eist 20 miljoen dollar schadevergoeding na beschuldigingen van seksueel geweld

Justin Bieber en zijn vrouw, Hailey Baldwin
REUTERS Justin Bieber en zijn vrouw, Hailey Baldwin
Justin Bieber (26) stapt naar de rechter nadat twee vrouwen hem de afgelopen dagen hebben beschuldigd van van verkrachting. De zanger eist in totaal 20 miljoen dollar (17,9 miljoen euro) van de twee vrouwen, melden Amerikaanse media.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De eerste vrouw, die zichzelf Danielle noemt, zegt in 2014 verkracht te zijn door Bieber. Dat zou zijn gebeurd na een evenement in de Texaanse stad Houston met Scooter Braun. Ze zegt dat Bieber haar uitnodigde naar zijn kamer, waar de twee alleen bleken te zijn. De zanger zou haar hebben uitgekleed en vervolgens hebben verkracht in die hotelkamer.

Danielle zegt dat beschuldigingen aan het adres van Ansel Elgort haar ertoe hebben gebracht naar buiten te treden. De acteur is beschuldigd van het seksueel misbruiken van de toen zeventienjarige Gabby in 2014.

Bieber ontkent

Een andere vrouw, Kadi, antwoordde op de tweet met Danielles verhaal dat ze ook is verkracht door Bieber. Ze zegt dat ze ook naar een hotelkamer werd gelokt in 2015. Volgens haar hield Bieber haar vast in een slaapkamer, waar hij haar ook zou hebben verkracht.

Bieber heeft alle aantijgingen direct ontkend. “Normaal gesproken reageer ik niet op dit soort dingen, omdat ik hier gedurende mijn hele carrière mee te maken heb gehad. Maar seksueel misbruik is niet iets dat ik me zomaar laat aanpraten”, aldus de Canadese artiest.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.