Justin Bieber breekt YouTube-record: 50 miljoen abonnees

Justin Bieber.
EPA Justin Bieber.
Justin Bieber kan een nieuw record op zijn naam schrijven: hij is de eerste artiest die 50 miljoen abonnees op YouTube heeft weten te behalen. Geen enkele artiest was dat nog gelukt.

Justin plaatste in 2007 zijn eerste video, toen nog onder de inmiddels opgeheven accountnaam 'kidrauhl'. Inmiddels telt zijn account 150 video's, voornamelijk videoclips. "Begonnen als kidrauhl en nu dit. Bedankt", schreef de 25-jarige Bieber vandaag op Twitter.

Alleen al het afgelopen jaar waren zijn filmpjes goed voor meer dan 3 miljard views. De clip bij het nummer ‘Sorry’ uit 2015 is van alle geüploade video's op zijn account het meest bekeken: 3,2 miljard keer. Daarna volgen ‘Baby ft. Ludacris’ (2,2 miljard) en ‘What do you mean?’ (2 miljard).

Onlangs plaatste de zanger de eerste aflevering van zijn tiendelige documentaireserie ‘Season’. Daarin wordt Justin gevolgd bij het maken van zijn nieuwe album en ook komt de moeilijke periode voorbij die de Canadees achter de rug heeft. Hij leed aan depressies en worstelde met een drugsprobleem. De eerste aflevering is binnen een week al ruim 39 miljoen keer bekeken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.