Jussie Smollett opnieuw aangeklaagd vanwege mogelijk in scène gezette aanval

Jussie Smollett.
AP Jussie Smollett.
De voormalige Empire-acteur Jussie Smollett wordt opnieuw aangeklaagd vanwege het waarschijnlijk door hemzelf in scène gezette haatmisdrijf van een jaar geleden. Hierbij zou Smollett zijn overgoten met bleekmiddel. Ook hingen twee mannen een strop om zijn nek, zei de acteur.

Smollett wordt op zes punten aangeklaagd, zo liet aanklager Dan Webb weten. Het feit dat hij gelogen zou hebben tegenover de politie van Chicago wordt hem ernstig aangerekend, schrijft Page Six.

Volgens Webb heeft Smollett de zaak volledig zelf in elkaar gezet en het doen voorkomen alsof hij werd aangevallen. Daarbij zou de acteur volgens de aanklager meerdere valse verklaringen hebben afgelegd over een strafbaar feit dat helemaal niet heeft plaatsgevonden.

De 37-jarige Smollett verklaarde destijds bij de politie dat hij als zwarte homoseksuele man zou zijn aangevallen door twee mannen die homofobe en racistische taal uitsloegen. Uiteindelijk wees bewijs in de richting van een vooropgezet plan: Smollett zou de twee mannen 3.500 dollar (3.220 euro) hebben betaald.

In maart 2019 werden eerdere aanklachten die tegen de acteur liepen verworpen en moest hij 'slechts' 10.000 dollar (9.200 euro) betalen aan de stad Chicago vanwege al het onnodige werk dat hulpverleners en agenten hadden verricht. Ook moest hij een taakstraf uitvoeren. 

Aanklager Webb werd aangesteld om de zaak, die op 24 februari dient, opnieuw te onderzoeken. Smollett gaat in het ergste geval tussen de 1 en 3 jaar naar de gevangenis, indien hij schuldig wordt bevonden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.