Juryleden Weinstein willen belangrijke getuigenissen opnieuw horen

Harvey Weinstein krijgt binnenkort zijn uitspraak.
BSRagency BSR Agency Harvey Weinstein krijgt binnenkort zijn uitspraak.
De juryleden van het Weinstein-proces zijn al een tijdje in beraad. Onderling komen ze er blijkbaar niet uit, dus men vraagt nu om enkele belangrijke getuigenissen opnieuw te mogen beluisteren. Zo hopen ze alsnog de knoop door te hakken. 

De vraag komt er na drie dagen delibereren zonder akkoord. Het zou onder andere gaan om de getuigenis van Annabella Sciorra, die Weinstein beschuldigt van verkrachting. Dat is de zwaarste beschuldiging die de Hollywoodmagnaat boven zijn hoofd heeft hangen. De zeven mannen en zeven vrouwen in de jury willen ook de getuigenis van Miriam Haley, een voormalig productieassistent van de man, opnieuw horen. Zij meent dat Weinstein haar dwong tot orale seks. 

Als de jury beide vrouwen gelooft, dan wordt Weinstein schuldig verklaard op vlak van criminele seksuele aanranding, en zou hij mogelijk levenslang kunnen krijgen. 

De wens van de jury zal waarschijnlijk worden ingewilligd, waarop ze hun deliberaties zullen hervatten tot ze een overeenkomst hebben bereikt over de schuld of onschuld van Weinstein. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.