Jude Laws eigen familie verkocht info aan tabloid

Jude Law komt aan op het 'Old Bailey' gerechtshof.
epa Jude Law komt aan op het 'Old Bailey' gerechtshof.
Jude Law was als getuige aanwezig het hackingproces over de afluisterpraktijken van de Britse tabloid 'News of the World'. Law was blijkbaar nog niet van alle inbreuken op zijn privacy op de hoogte. Toen de advocaat hem vroeg wanneer hij te weten was gekomen dat iemand uit zijn familie persoonlijke informatie over hem doorspeelde aan de roddelpers antwoordde de acteur: "vandaag".

Jude Law kwam getuigen voor het Britse gerecht over de periode toen hij een relatie had met actrice Sienna Miller en zij hem bedroog met 'James Bond'-acteur Daniel Craig. Hij vertelde aan de rechter dat hij gechoqueerd was over de hoeveelheid persoonlijke informatie die de redactie van 'News of the World' over hem had toen hun gespecialiseerde onderzoeker Glen Mulcaire hem destijds opbelde. Diezelfde Mulcaire gaf eerder in het proces al toe dat hij de telefoongesprekken van beroemdheden afluisterde.

"Ongezonde hoeveelheid informatie"
De media hadden volgens Law "een ongezonde hoeveelheid informatie" over zijn privéleven en fotografen doken regelmatig op plaatsen op nog voor hij er arriveerde, waaronder locaties waar hij in het geheim zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk met Sadie Frost ontmoette.

Jude Law en Sienna Miller in betere tijden.
Photo News Jude Law en Sienna Miller in betere tijden.
Jude met zijn kinderen Rudy en Iris.
Photo News Jude met zijn kinderen Rudy en Iris.

Geld in ruil voor informatie
De advocaat van de hoofdredacteur van NOTW vroeg tijdens het proces of Law zich er van bewust was dat iemand uit zijn onmiddellijke familie met de krant had gepraat. De acteur antwoordde daarop dat hij alleen wist dat NOTW zijn familie had proberen te contacteren om quotes te krijgen. Daarop vroeg de advocaat van de aanklager wanneer Law te weten was gekomen dat iemand van zijn familie geld had ontvangen in ruil voor informatie. Het antwoord van een verraste Jude Law op die vraag was: "vandaag".

De naam van het familielid van de acteur werd niet openlijk besproken in de rechtszaal, maar de advocaat van de krant gaf hem een briefje door waarop de naam stond. Law toonde geen emotie na het lezen ervan.