Josh Holloway over een leven na ‘Lost’: “Met kort haar en zonder baard ben ik onherkenbaar”

Josh Holloway als Sawyer in 'Lost'
ABC Josh Holloway als Sawyer in 'Lost'
Sommige acteurs zullen voor altijd verbonden blijven met één bepaalde rol. Josh Holloway (50) bijvoorbeeld, die in de memorabele reeks ‘Lost' gestalte gaf aan Sawyer. 

Echt bekend was Josh Holloway nog niet toen hij in 2004 de rol van bad boy Sawyer aannam in de reeks ‘Lost’. Zes seizoenen lang was hij daarin te zien en hij groeide al snel uit tot een van de meest populaire personages. Maar toen de reeks eenmaal afgelopen was, verdween ook Holloway terug naar de achtergrond. Nu hij aan een nieuwe rol begint in ‘Yellowstone', aan de zijde van Kevin Costner, blikt hij in Page Six nog eens terug op z'n succes. 

Want ja, Holloway wordt nog steeds op straat herkend door fans van ‘Lost’. “Waarschijnlijk een paar keer per week", zegt hij. “Maar het maakt wel een reusachtig verschil wanneer je je haar knipt. Wanneer ik kort haar heb en geen baard, is het als m’n Clark Kent-vermomming (het alter ego van Superman, red.). Het is best grappig. Ik maakte het mee in Istanbul. Ik keek naar een kerel die Sawyer aan het tekenen was. Ik had toen kort haar. Wel tien minuten stond ik naar hem te kijken: ‘Goed bezig, kerel!’ En hij antwoordde: ‘Oh, bedankt!’ en ging gewoon verder met tekenen. Hij herkende me helemaal niet.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.