Jonathan Jeremiah is begaan met migranten

Jonathan Jeremiah.
ANP Jonathan Jeremiah.
Zanger Jonathan Jeremiah is erg begaan met het lot van migranten. Het onderwerp is dan ook het thema van zijn tweede album 'Oh Desire', vertelt de singer-songwriter aan FaceCulture.

De Britse singer-songwriter heeft al op meerdere plaatsen in de wereld gewoond en gewerkt. Hij vindt dat dat ook moet kunnen zonder dat je met veel regelgeving te maken krijgt. "In Engeland is dat moeilijk, er zijn zoveel restricties voor waar je wel en niet heen mag verhuizen of werken."

De 33-jarige singer-songwriter haalt inspiratie uit allerlei zaken die hij tegenkomt. "Als ik reis doe ik genoeg ideeën op van de mensen die ik ontmoet. Als bijvoorbeeld iemand in Amsterdam me iets op een bijzondere manier vertelt, kan daar zo een tekst uit voortkomen. De basismelodie voor 'One, Seven en Thirteen' heb ik al bedacht toen ik zes jaar oud was en net gitaar leerde spelen. Die instrumentale stukken vormen een soort rode draad op de plaat."

Jeremiah schrijft zowel over persoonlijke als maatschappelijke kwesties: "Ik wil altijd weer nieuwe plaatsen ontdekken en vind het jammer dat wonen en werken waar je wilt zo aan banden is gelegd. Zo zit ik niet in elkaar."