Jonas Van Geel: "Ik twijfel nog elke keer aan mezelf"

BELGA
Op een podium of voor een camera blaakt Jonas Van Geel (32) van zelfvertrouwen, maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen is de acteur en presentator een grote twijfelaar. Ook met de bakken kritiek die hij soms over zich krijgt, heeft hij het lastig.

Het zevende seizoen van Tegen de Sterren Op heeft een grondige make-over gekregen. De bende van het populaire VTM-imitatieprogramma speelt veel meer in op de actualiteit. De sketches worden amper enkele dagen voor de uitzending opgenomen, zodat ze nog sneller en scherper zijn dan vroeger. En dat is niet altijd evident, zelfs niet voor de meest getrainde acteur. "Ja, het is best wel spannend", vertelt Jonas Van Geel in Story. "Al vind ik het leuk om mezelf volledig te kunnen gooien. Maar net voor het opgaan is er in de coulissen sowieso altijd een portie gezonde stress aanwezig."

Evenwicht vinden
De zenuwen slaan dus weleens toe, ook bij Jonas. "Diep vanbinnen ben ik inderdaad helemaal niet zo zelfverzekerd, ik twijfel nog elke keer aan mezelf", vertelt hij openhartig. "Maar dat is nu eenmaal eigen aan onze job. Het draait rond jou, dus je moet een goed evenwicht vinden tussen twijfels en zelfvertrouwen."

Op momenten dat de negatieve kritiek toch hoogtij viert, zoals bij Jonas' geesteskind Patrouille Linkeroever, moet hij dat toch weten te relativeren. "Dat deed ongelooflijk veel pijn, maar ik sta nog altijd honderd procent achter die reeks. Ik zou ook gewoon kunnen wachten op een aanbieding, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik probeer dingen te maken en soms slaat het aan, soms ook niet."