Johnny Depp vormt band met Alice Cooper

ANP
Johnny Depp heeft er een klus als rockster bij. Samen met onder meer Alice Cooper en Aerosmith-gitarist Joe Perry vormt hij de supergroep Hollywood Vampires.

Rock in Rio heeft aangekondigd dat de band in september voor hun eerste optreden afreist naar het beroemde rockfestival in Brazilië. Het festival verklapte dat de band ook een album gemaakt heeft. "Alice Cooper en Johnny Depp zijn al een tijdje partners en nu samen met Joe Perry zullen ze opnieuw rocken", zo meldt een bericht op de website van Cooper.

De naam van de band is niet nieuw. In de jaren zeventig verwees Hollywood Vampires naar een drinkgezelschap van bekende rocksterren zoals John Lennon, Ringo Star, Keith Moon en Harry Nilsson. Alice Cooper noemde zich president van de groep.

Gitarist Johnny Depp speelde eerder al eens met Cooper - ook met Marilyn Manson, Oasis en The Black Keys speelde hij eerder een stukje mee. Onlangs omschreef Cooper nog zijn vriend. "Johnny is een man die niets hoeft te doen. Hij doet dingen omdat hij ze wil doen. Het heeft niets te maken met zijn ego." Vorige maand meldde Depp zelf eveneens dat hij zijn ego niet wilt inzetten om publiek naar concertzalen te trekken: "Ik haat het idee van: 'kom naar me kijken als ik gitaar speel want je hebt me in twaalf films gezien'. Je zult nooit een The Johnny Depp Band horen".