Johnny Depp versus Amber Heard: de spraakmakende foto’s waarmee ze allebei hun gelijk proberen te halen

Johnny Depp wordt naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een vingertopje verloren had.
via REUTERS Johnny Depp wordt naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een vingertopje verloren had.
“Nee, ik heb Amber nooit geslagen!” Ook op de tweede procesdag in de rechtszaak tegen News Group Newspapers en de Britse tabloid ‘The Sun’ blijft Johnny Depp (57) zijn onschuld uitschreeuwen. Alle beweringen van zijn ex Amber Heard (34) doet hij af als onzin. Opvallend wel: de kemphanen gooien nu ook spraakmakende foto’s in de strijd om hun eigen gelijk te bewijzen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Is Depp een ‘wife beater’ (een vrouwenmepper; nvdr), zoals in de titel van een stuk in ‘The Sun’ stond? Op die vraag moet rechter Andrew Nicol een antwoord zien te vinden, maar de protagonisten maken het hem niet makkelijk.

Zo is er bijvoorbeeld die foto uit 2013 waarbij Depp uitgeteld op de grond van de slaapkamer lijkt te liggen. Speelde overmatig drankgebruik misschien een rol? “Niets van”, riposteerde de acteur. “Ik was aan het slapen en mijn hoofd lag op een kussen.”

Depp ligt (uitgeteld door de drank?) op de grond.
via REUTERS Depp ligt (uitgeteld door de drank?) op de grond.

Op het plaatje bovenaan dit stuk is te zien hoe Depp op een ziekenhuisbrancard ligt. Volgens de acteur is dat het bewijs dat de rollen omgedraaid waren: hij was het slachtoffer, Heard kon haar temperament niet bedwingen.

“Ze had twee wodkaflessen naar mijn hoofd gegooid”, luidde zijn versie. “Door de scherven heb ik mijn vingertopje verloren. En ze drukte ook nog een sigaret uit op mijn wang. Dat is allemaal gebeurd op 8 maart 2015, een van de dagen waarop ik haar zogezegd gegijzeld hield. Van haar ziekelijke beweringen klopt met andere woorden geen jota.”

Volgens Heard zat het verhaal echter iets anders in elkaar. Ze kregen ruzie aan de telefoon, waarna Depp uit woede zijn gsm tegen het glas aan de muur gooide. Resultaat: vingertopje kwijt. Aan de rechtbank nu om te oordelen wie van beide ex-geliefden de waarheid vertelt.

Puppy uit het raam

Tijdens de tweede procesdag kwamen er nog wel meer opvallende verhalen naar boven. Zo beweert advocate Sasha Wass, die The Sun vertegenwoordigt, dat Depp in een roes het hondje van Heard bedreigd zou hebben. “Toen je in de auto zat en rookte, opende je het raam", zei ze. “Je was kwaad en agressief: de monster-kant van je persoonlijkheid. Je greep Pistol (de hond, red.) vast en hield haar uit het raam, waarna je jankende geluiden begon te maken." De acteur antwoordde daarop: “Ik geef toe dat het een zeer ontroerend beeld is, maar het is absoluut onwaar.” Wel werden er grapjes gemaakt over hoe ze het kleine hondje, een Yorkshire Terrier, in de microgolfoven zouden steken, al nuanceerde hij: “Ik ga niet beweren dat ik dat grapje bedacht heb, en ik was zeker niet de enige die daarover praatte.” En Depp gaf ook toe dat een ander hondje wat van hun cannabis had opgegeten: “Het was zeker geen ‘ounce’ (zo’n 28 gram, red.)”, reageerde hij op de suggestie van de advocate. “Maar de puppy kreeg een klein balletje hash te pakken voordat ik tussenbeide kon komen." 

Een andere explosieve ruzie zou te maken hebben gehad met Depp’s beroemde tatoeage: ‘Wino Forever’, wat zoveel betekent als ‘zuipschuit voor het leven’. Volgens Wass maakte Amber Heard daar een grapje over, waarop Depp haar in het gezicht geslagen zou hebben. De acteur kan zich naar eigen zeggen niet meer herinneren dat hij ooit met Heard een discussie heeft gehad over z'n tatoeage of dat hij haar daarom geslagen heeft, maar geeft wel toe dat de tekening een gevoelig onderwerp is omdat hij er niet in slaagde nuchter te blijven. 

Verkrachter James Franco

Ook acteur James Franco kwam op deze tweede procesdag aan bod. Depp zou z'n vrouw, die samen met Franco in de film ‘The Adderall Diaries’ speelde, van overspel beschuldigd hebben. Tijdens een vlucht op een privé-vliegtuig zou Depp zo kwaad geworden zijn, dat hij tegen haar schreeuwde dat ze een hoer was, en tegen een stoel schopte en Heard daarmee raakte. “Ik heb nog nooit iemand een vliegtuigstoel zo hard zien duwen dat je er iemand mee kunt aanvallen", ontkende Depp. Wel gaf hij toe dat hij zich zorgen maakte om Franco: “Ze vertelde me erg veel negatieve dingen over hem, dat hij had geprobeerd om haar te kussen na de opnames van ‘Pineapple Express’ en dat hij seksuele avances maakte. Ze zei dat hij een griezel was en een verkrachter." 

Depp beschuldigde z’n ex-vrouw er verder nog van dat ze net als hij cocaïne gebruikte, en zelfs de lijntjes voor hem klaarlegde - ondanks de beweringen van de tegenpartij dat Heard erg tégen cocaïne is. “Ze schonk whiskey voor me uit en het is regelmatig gebeurd dat mevrouw Heard de cocaïne voor me klaarlegde zodat ik een lijntje kon snuiven”, zei hij. “Daarna drukte ze haar vinger erin en nam ze het oraal in." Ook de bewering dat ze hem net zou hebben aangemoedigd om nuchter te worden, ontkracht hij. “Ze stond erop dat ik niet meer zou drinken en dat ik zou stoppen met drugs. Maar iemand die een alcoholist wil helpen, of iemand die vermoedelijk verslaafd is aan drugs, die zou zélf stoppen met drinken en drugs nemen in het bijzijn van die persoon. Dat is iemand echt steunen.” Toen Wass opwierp dat Heard twee of drie glazen wijn dronk, nuanceerde Depp: “Twee of drie flessen.”

Lees ook: “Ik ben geen monster”: hoewel hij z’n ex een heks noemde die verbrand moest worden, blijft Johnny Depp fysiek geweld ontkennen op tweede procesdag (+)
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • nina deyrne

  Erik, misschien jouw eigen onzekerheden niet uiten op dit artikel. We weten niet wat die 2 uitstaken. Feit is dat ze met 2 waren dus waar ligt de waarheid dan. Ze hadden veel slimmer moeten zijn tenzij ze er elk een aandeel in hadden en gewoon verder bleven doen en dan zit je dus met deze miserie. Lijkt mij allemaal zelf gezocht door beiden.

 • Martine Depasse

  heard zal zelf geld genoeg hebben, hoor... en ja, depp heeft hotelkamers kort en klein geslagen, maar hij heeft nooit een vrouw geslagen... Dat is een groot verschil...

 • erik vandenhoute

  En weer zal de vrouw gelijk krijgen Maar het is nooit te doen voor het geld hoor oh nee

 • Fanny Schaeverbeke

  Is eens iets anders dan dat oneindig doorboren over COVID-19 door ‘experten’ die het over niets eens zijn en dat politieke circus die erachteraan loopt

 • Ilse Verlinden

  Dus als je man uitgeteld (om welke reden dan ook) op de grond ligt, neem je daar foto’s van?