John Travolta's gestolen oldtimer in stukken teruggevonden

afp
Iemand moet het leuk gevonden hebben John Travolta's Mercedes 280 SL uit 1970 in julienne te snijden. De oldtimer werd in september vorig jaar gestolen toen Travolta tien minuutjes binnenwipte bij een Jaguardealer in Santa Monica. Zijn karretje is nu deels teruggevonden.

"We hebben de auto niet in één stuk aangetroffen. Hij was versneden. We hebben verschillende stukken teruggevonden, maar niet de hele wagen", verklaart de agent die gelast is met het onderzoek naar de diefstal.

Duo aangehouden
Twee mannen zijn eerder deze maand aangehouden op beschuldiging van autodiefstal. Eén van hen heeft bekend, de andere houdt zijn onschuld staande. De man die bekende, is veroordeeld tot een celstraf van 16 maanden en een schadevergoeding van 50.000 dollar. De andere blijft voorlopig in de cel.

Travolta reageerde laconiek op de diefstal: "Ik ging kijken naar de Jaguars en liet mijn Mercedes achter naast de garage. Acht tot tien minuten later was mijn auto verdwenen, net als in de film 'Gone in 60 Seconds'. Gelukkig was het niet mijn vliegtuig, hoewel dat makkelijker terug te vinden zou zijn". (bang/lb)

reuters
reuters
REUTERS
REUTERS