John Legend valt gevallen rapper openlijk aan: “R. Kelly en Harvey Weinstein zijn even erg”

EPA
Als het aan John Legend ligt, moet R. Kelly hetzelfde lot ondergaan als Harvey Weinstein. Dat zegt de ‘All of Me’-zanger op Twitter, waar hij ingaat op een vraag van een volger die een foto van hem met de gevallen Hollywoodproducent postte. "Ik kan me niet herinneren dat je op deze man ooit publiekelijk afgaf.”

"Ik heb een foto genomen met Harvey, met wie ik meerdere malen heb samengewerkt voordat zijn misbruik aan het licht kwam. Toen dat eenmaal gebeurde, zijn zijn bedrijf en loopbaan geruïneerd en zoiets zou R. Kelly ook moeten overkomen," aldus John.

De zanger zit niet op verdere bemoeienis te wachten van volgers die denken dat Kelly onschuldig is. "Als jullie R. willen bijstaan en alle verhalen van de misbruikte vrouwen zo teniet willen doen, zeg dat dan eerlijk. Maar haal er geen oude foto van mij met iemand anders bij.”

De zanger was een van de weinige artiesten die zijn mening gaf in de documentaire ‘Surviving R. Kelly’ en werd daarvoor alom geprezen op sociale media. "Ik hoef geen schouderklopje te hebben. "Ik geloof deze vrouwen en het interesseert me geen f*ck dat ik een kindermisbruiker niet heb willen beschermen. Het was een makkelijke beslissing om hieraan mee te werken.”

RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.