Johan Heldenbergh: "Ja, ik heb een nieuwe vriendin"

Getty Images For TheWrap
Hij durft het nog niet té hard roepen, maar Johan Heldenbergh (47) is na de breuk met Joke Devynck opnieuw gelukkig. En daar heeft zijn nieuwe vriendin alles mee te maken, schrijft Dag Allemaal.

Johan Heldenbergh klinkt opvallend monter. En dat is ook logisch: de 'The Broken Circle Breakdown'-acteur die zijn relatie met 'Vermist'-actrice Joke Devynck (41) zag stuklopen, is sinds kort verliefd. "Ja, het klopt dat ik een nieuwe vriendin heb", bevestigt Johan. "Maar ik blijf voorlopig voorzichtig, het is allemaal nog zo pril. Je zal ons dan ook nog niet samen zien opduiken op premières of zo."

Johan had het de afgelopen jaren niet gemakkelijk. "Ik heb diep gezeten. Daardoor was ik niet altijd de meest attente vader en echtgenoot." Johan en Joke hebben samen drie kinderen: Tita (11) en de tweeling Cosmo en Jona (10). Twee drukke levens en een gezin, het bleek niet altijd een gemakkelijke combinatie.

Toch kwam het nieuws, vorig jaar in september, onverwachts: negentien jaar nadat ze elkaar aan de Studio Herman Teirlinck hadden leren kennen, kondigden Johan en Joke aan dat ze uit elkaar gingen. Een jaar tevoren kochten ze nog samen een huis in Aalst, omdat ze hun huurwoning in Schellebelle noodgedwongen moesten verlaten.

Afscheid nemen van z'n geliefde gemeente - Johan maakte er zelfs een film over - viel de acteur zwaar. Gelukkig ging het hem professioneel voor de wind. 'The Broken Circle Breakdown' won tal van nationale en internationale prijzen, met een Oscarnominatie als kers op de taart. En nu heeft Johan dus ook privé, dankzij z'n nieuwe geliefde, het geluk aan z'n kant.