Joaquin Phoenix en Martin Sheen opgepakt tijdens klimaatprotes

Joaquin Phoenix
AP Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix en Martin Sheen zijn gisteren gearresteerd in Washington. De acteurs waren aanwezig bij een klimaatprotest en hielden de trappen van regeringsgebouw het Capitool bezet. Dat meldt Deadline.

Het protest werd georganiseerd door Jane Fonda. De actrice is al meerdere keren gearresteerd tijdens demonstraties, maar werd deze keer niet opgepakt. De Joker-acteur Joaquin Phoenix en Martin Sheen ontkwamen niet aan de politie. Deadline meldt dat er in totaal 147 demonstranten zijn opgepakt.

Dat juist Phoenix zijn gezicht liet zien tijdens een klimaatprotest is niet verrassend. Hij won onlangs een Golden Globe voor zijn rol in de hitfilm 'The Joker’ en kaartte tijdens zijn speech ook de impact van zuivel- en vleesproductie op klimaatverandering aan. “Soms vraag ik me af wat we kunnen doen in dit gevecht tegen klimaatverandering. Er is iets wat we vandaag en morgen kunnen doen: bepalen wat we consumeren”, zei hij toen. Phoenix is zelf veganistisch.

De protesten van Jane Fonda in Washington duren inmiddels 14 weken. Diverse sterren waren eerder al aanwezig, waaronder Ted Danson en Iain Armitage. Het is vooralsnog niet duidelijk of Joaquin Phoenix en Martin Sheen inmiddels weer op vrije voeten zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Amalia Lima

    Blijven vechten voor een betere wereld. Proper wereld. Iedereen samen voor onze planeet. Save de bomen save the Planet.