Jessy worstelt met haar gezondheid: "Ik bleef maar verdikken"

Dieter Bacquaert
Met haar livetour Stronger than before kiest Jessy De Smet (40) resoluut voor een nieuwe muzikale koers. Ook naast het podium voelt de zangeres zich sterker dan ooit. Een dolgedraaide stalker heeft wel wat krassen op haar ziel nagelaten. En problemen met haar schildklier en bijnieren deden hetzelfde met haar lijf.

"De laatste twee jaar ben ik veel bijgekomen. Zo'n vijftien kilo, terwijl ik eet als een konijn", vertelt Jessy in Story. "Mijn heupen zijn twee keer zo breed, er zijn twee kledingmaten bijgekomen. Ik heb van alles geprobeerd om mijn gewicht onder controle te krijgen: sapjes, detoxkuren, diëten... Niks hielp. Om depressief van te worden."

Levenslang medicatie
Na een lange zoektocht werd dan toch de juiste diagnose gesteld. Jessy's schildklier en bijnieren bleken niet goed te werken. "Mijn lichaam maakte constant cortisol (het stresshormoon) aan, waardoor de kilo's eraan bleven plakken. Ik word nu goed opgevolgd en zal voor de rest van mijn leven flink wat medicatie moeten nemen." Maar Jessy laat de moed niet zakken en gaat voluit voor haar herstel. "Door intensief te sporten en op mijn eten te letten, ben ik nu toch alweer drie kilo kwijt. Ik voel me al een stuk beter. Na de zomer zou ik weer op gewicht moeten zijn, maar ik hoef op mijn leeftijd ook geen vijftig kilo meer te wegen. Er is niks mis met wat rondingen."