Jennifer Lopez staat 25 jaar in het vak: “Heel dat ‘J-Lo-is-een-diva-gedoe’ komt stilaan mijn oren uit”

Je zou het niet zeggen, maar zangeres en actrice Jennifer Lopez wordt deze zomer vijftig. En hoewel ze al decennialang een begrip in het showbizzwereldje is, moet J-Lo toch nog knokken om haar plaatsje te verdedigen. Ze lijkt daarbij vooral te kampen met het imago van mannenverslindster en wispelturige diva. Zelf houdt ze er gelukkig wel een minder cynische visie op na. 

Volg je de verhalen die er over jou verteld worden?

Geloof me, de helft van de tijd weet ik niet eens waar mensen het over hebben. Ik probeer gewoon mijn best te doen met elk project waar ik op dat moment mee bezig ben. Maar er komt wel altijd iemand naar me toe met een of ander onnozel verhaal dat de ronde doet. Heel dat ‘J-Lo-is-een-diva-gedoe’ komt stilaan mijn oren uit. Waar komen die verzinsels in godsnaam vandaan (lacht)!?

Raak je dat niet beu, constant jezelf moeten verantwoorden?

Het is een beetje vechten tegen de bierkaai. Sinds het begin van mijn carrière al stel ik vast dat mensen me graag in een vakje stoppen. Ik zou alleen maar een bepaald type rol mogen spelen. En zingen en acteren tegelijk, daar kunnen ze niet tegen in Hollywood. Maar ik ben altijd iemand geweest die alles wilde uitproberen. Ik ben ook trots dat ik het ondertussen al 25 jaar uitzing in mijn vak. Voor een vrouw is dat niet vanzelfsprekend. In ons geval wordt maar al te vaak de vraag gesteld: “Hoe komt het dat zij succes heeft?” Mannen hebben daar helemaal geen last van.

Komt dat misschien ook omdat je liefdesleven soms je werk overschaduwt?

Dat heb ik zelf nooit in de hand gehad. Ik heb er nooit om gevraagd dat er hele artikels aan mijn amoureuze leven gewijd worden. Het is gewoon de evolutie die ik heb doorgemaakt om de vrouw te worden die ik nu ben. Ik voel me nu ook veel beter in mijn vel. Gelukkig maar, want ik zit wel met mezelf opgescheept (lacht).

Even iets anders, wanneer heb je voor het laatst naar Maid in Manhattan gekeken?

Een jaar of twee geleden denk ik, nadat ik er al zappend bij ben uitgekomen. In de regel genomen kijk ik nooit naar mezelf. Maar die film vond ik wel leuk om terug te zien. Ik heb er zelfs een tweet over verstuurd. Het illustreerde ook perfect wat ik daarnet wilde zeggen over evolutie. Ik had het gevoel dat ik naar iemand anders zat te kijken. Misschien vond ik het daarom wel zo leuk (lacht)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • walter verkest

    Mooie heel mooie madam met een wereld van talent ! voor alle vragen ik ben 74 jaar oud en weet ondertussen het kaf van het koren te scheiden .

  • August Leemans

    Een goede zangeres en een knappe actrice. Ze mag verder ook gezien worden en dat krijg je van de natuur mee en moet je zelf onderhouden. Ik ben wel fan en kijk graag naar haar films. Ik weet niet of ze ooit een muzikale rol heeft gespeeld in een film, het zou haar zeker afgaan.