Jennifer Lawrence praat over haar ervaring met Weinstein: "Hij was een vaderfiguur...en een bruut"

Jennifer Lawrence n
Getty Images for A+E Networks/Li Jennifer Lawrence n
In de nieuwe editie van 'The Hollywood Reporter' vertelt actrice Jennifer Lawrence (27) over filmmagnaat Harvey Weinstein. "Hij was altijd aardig tegen me... behalve wanneer hij dat niet was."

Oprah Winfrey interviewde Jennifer over zowat alles in haar carrière: geld, films, het dagelijks leven, maar ook haar ervaring met Weinstein. Jennifer kent de filmmaker als sinds haar twintigste. "Hij was altijd aardig tegen me. Wanneer hij dat niet was noemde ik hem een klootzak en gingen we weer verder met ons leven. Toen ik hoorde wat hij had gedaan, werd ik er gewoon misselijk van. Hij was altijd heel vaderlijk tegenover mij, dus ik kon me gewoon niet inbeelden dat hij had gedaan wat hij had gedaan. Ik wist dat hij een bruut was, ik had gewoon nooit gedacht dat hij ook een verkrachter kon zijn."

"Toen ik hoorde dat hij een vrouw heeft gevraagd om zich uit te kleden... Daar ben ik gewoon een volledige dag slecht van geweest. Beeld je eens in wat je zou doen als iemand met zoveel macht je onder druk zet? Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben..."

Terug sexy zijn

Daarnaast gaf de actrice toe dat ze er moeite mee had om sexy te zijn op het grote scherm, sinds er naaktfoto's van haar gelekt zijn. "In mijn nieuwe film Red Sparrow moest ik weer sexy zijn, maar ik had zoiets niet meer gedaan sinds de foto's. Ik dacht: dat deel van mezelf ga ik nooit meer delen, omdat het ooit gedeeld werd tegen mijn wil. Maar ik wilde meedoen in deze film, en ondertussen voelt het alsof ik een deel van mezelf heb teruggewonnen."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Baeyens

    Nogmaals aangetoond, zolang men kan profiteren is er geen grensoverschrijdend gedrag.

  • paul lemmens

    aan het begin van de ladder was er geen probleem want niemand kende haar , eens boven kon ze alleen maar roem krijgen met de slachtofferrol

  • Jef Lois

    En bij haar geen grensoverschrijdend gedrag of kiest ze voor roem geld en rollen en gaat ze er binnen 20 jaar mee uit komen,de hypocriete vrouwen.