Jennifer Lawrence is 's werelds best betaalde actrice

REUTERS
Volgens de lijst die het zakenmagazine Forbes jaarlijks opstelt, is Jennifer Lawrence de best betaalde actrice wereldwijd. In de jongste twaalf maanden heeft de Amerikaanse actrice 46 miljoen dollar of 40 miljoen euro verdiend.

Lawrence is vooral bekend door haar rol als Katniss Everdeen in de filmreeks 'The Hunger Games'. Het is al het tweede jaar op rij dat ze vanboven op de lijst staat. Vorig jaar verdiende de 26-jarige 11,5 procent minder dan dit jaar.

De Amerikaanse actrice Melissa McCarthy staat op de tweede plaats. Zij heeft het afgelopen jaar 11 miljoen dollar (13 miljoen dollar) verdiend. De nieuwe 'Ghostbusters'-film zou haar tien miljoen dollar rijker gemaakt hebben. Scarlett Johanson sluit de top drie.

Loonkloof
Ondanks het succes van vrouwelijke actrices, verdienen ze minder dan hun mannelijke collega's. Voor elke dollar die een acteur verdient, zou een actrice 79 cent verdienen. Vorig jaar sprak Lawrence zich uit over die loonkloof. Ze deed dat in een blogbericht op de website van collega-actrice Lena Dunham.