Jean-Claude Van Damme huldigt standbeeld in Anderlecht in

Jean-Claude Van Damme met zijn vader Eugene en moeder Eliana.
EPA Jean-Claude Van Damme met zijn vader Eugene en moeder Eliana.
In aanwezigheid van Jean-Claude Van Damme himself is deze namiddag in Anderlecht een standbeeld onthuld van de acteur die bekend is uit verschillende actieprenten. Het standbeeld komt er ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van het Westland shoppingcenter in Anderlecht. Bijna 2.000 mensen woonden de inhuldiging bij.

De acteur maakte zijn opwachting, drie dagen na zijn verjaardag, op de rode loper op de tonen van 'We are the champions'. Jonge karateka's vormden een erehaag voor Van Damme. Het bronzen standbeeld stelt Van Damme in gevechtshouding voor. Van Damme zei dat "dit standbeeld de droom uitbeeldt van een Brussels ketje. Het is opgedragen aan alle kinderen die iets verlangen. Als ze er echt in geloven, kan het werkelijkheid worden."

De acteur werd bij de inhuldiging vergezeld door zijn Vlaamse moeder en Waalse vader. Tijdens zijn toespraak noemde hij de communautaire conflicten "een ruzie tussen twee culturen die eigenlijk dezelfde cultuur vormen. Maar er is veel liefde in die ruzie." Ook Brussels minister voor Cultuur Fadila Laanan (PS) en uittredend burgemeester van Anderlecht Gaëtan Van Goidsenhoven (MR) tekenden present. Laanan roemde Van Dammes rol als ambassadeur voor België.

EPA
BELGA
BELGA