Jay-Z komt in oktober naar Sportpaleis

getty
Shawn Carter a.k.a. Jay-Z is zowat God in de hiphopwereld. Met meer dan 50 miljoen verkochte albums is hij één van de meest succesvolle artiesten ter wereld. De Amerikaanse superster is een vernieuwer, een grondlegger en een inspiratiebron in het muziekgenre. Hij heeft dan ook verdiend een eindeloos lange lijst Grammy nominaties op zijn naam staan, waarvan hij er maar liefst 17 wist te verzilveren. In 2006 werd Mr. Carter door MTV gekroond tot grootste MC aller tijden. Het lijkt of alles wat de man aanraakt prompt verandert in goud!

Zeventien jaar na zijn debuut, brengt Jay-Z zijn twaalfde studioalbum uit. 'Magna Carta Holy Grail' is opnieuw een groot meesterwerk en bovendien ook zijn eerste plaat die een nummer 1 positie in Engeland behaalt. Nadat hij de plaat afgelopen weekend live voorstelde met een spectaculair optreden op het Londense Yahoo! Wireless Festival, kondigt Shawn Carter nu een Europese tournee aan. Inclusief een Belgische datum!

Na de legendarische 'Watch The Throne' passage, samen met collega en vriend Kanye West, keert Jay-Z solo terug naar het Antwerpse Sportpaleis op 21 oktober. Tickets voor het concert zijn te koop vanaf donderdag 18 juli om 10u. Wees er op tijd bij!