Jay-Z huilde "tranen van geluk" toen zijn moeder uit de kast kwam

Jay-Z met zijn moeder Gloria Carter.
AP Jay-Z met zijn moeder Gloria Carter.
De rapper Jay-Z wist al langer dat zijn moeder lesbisch was. Maar pas acht maanden geleden vertelde ze hem voor het eerst dat ze verliefd was op een vrouw. "Ik wist tot op dat moment niet eens wat dat waren, tranen van blijdschap, maar ik barstte in tranen uit", aldus de rapper.

Jay-Z vertelt over het emotionele moment in een interview met David Letterman, waarvan Netflix alvast een stukje online heeft gezet. De rapper legt uit waarom hij zo blij is dat zijn moeder Gloria Carter is uitgekomen voor haar gevoelens. "Mijn moeder kon nooit zijn wie ze was. Ze dacht dat ze haar gevoelens moest verbergen en haar kinderen moest beschermen. Ze wilde niet dat haar kinderen zich voor haar schaamden."'

Leven in de schaduwen

Maar toen ze haar zoon Jay-Z recht in zijn gezicht kon zeggen dat ze verliefd was, huilde de rapper. "Ik was zo blij voor haar dat ze vrij was." De volgende dag maakte Jay-Z het nummer ‘Smile’ met daarin het gedicht ‘Living in Shadows’ dat zijn moeder schreef en in de song voorleest -  en zo publiekelijk haar coming out beleefde.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video