Jay-Z eerste hip-hopartiest met miljard dollar op de rekening

Jay-Z (49) mag zich tot het selecte clubje van mensen uit de entertainmentindustrie rekenen die een miljard dollar bezitten. Dat meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Hij is meteen ook de eerste hip-hopartiest die de kaap van 1 miljard dollar rondt. 

Jay-Z verzamelde ondertussen dus een miljard dollar op zijn bankrekening. Dat schrijft het Amerikaanse zakenblad Forbes. De rapper bracht al 14 nummer 1-albums uit en verzamelde 22 Grammy Awards. Volgens Forbes is zijn succes echter grotendeels te danken aan het feit dat Jay-Z zijn eigen merken uit de grond stampte, in plaats die van anderen te promoten. 

Dit zijn de merken waarmee Jay-Z zijn fortuin vergaarde:

Champagne Armand de Brignac - 310 miljoen dollar

Cognac D’Ussé - 100 miljoen dollar

Streamingsservice Tidal - 100 miljoen dollar

Entertainmentbedrijf Roc Nation - 75 miljoen dollar

Investeringen - 220 miljoen dollar

Muziek - 75 miljoen dollar

Kunstcollectie - 70 miljoen dollar

Vastgoed - 50 miljoen dollar

Behalve Jay-Z staan onder meer regisseurs George Lucas (Star Wars) en Steven Spielberg (Indiana Jones, Jurassic Park) op het lijstje. Ook Oprah Winfrey en oud-NBA-ster Michael Jordan hebben meer dan 1.000.000.000 dollar op hun afschrift staan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.