Jane Fonda voor de vijfde keer opgepakt bij klimaatprotest

AFP
Jane Fonda is vrijdag voor de vijfde keer opgepakt bij haar terugkerende klimaatprotest bij het Capitool in Washington D.C. Dat melden Amerikaanse media. De actrice, die zaterdag haar 82e verjaardag viert, heeft het de afgelopen weken na haar vier eerdere arrestaties rustig aan gedaan, maar besloot toch weer te gaan demonstreren.

Fonda, die tegenwoordig vooral politiek activiste is, begon in oktober wekelijks te protesteren om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Elke week stond de actrice bij het Capitool, maar na haar vierde arrestatie hield ze zich even gedeisd. De Amerikaanse zou namelijk een celstraf riskeren als ze voor een vijfde keer in de boeien zou worden geslagen. Of de vijfde arrestatie gevolgen gaat hebben, is nog niet bekend.

De actrice inspireerde met haar klimaatrally’s ook haar beroemde collega’s. Zo werden ook sterren als Sally Field, Ted Danson en Diane Lane recent opgepakt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.