Jane Fonda gearresteerd in Washington bij klimaatrally

Jane Fonda is vrijdag bij het Capitool in Washington DC opgepakt tijdens een klimaatrally. Dat melden meerdere Amerikaanse media.
EPA Jane Fonda is vrijdag bij het Capitool in Washington DC opgepakt tijdens een klimaatrally. Dat melden meerdere Amerikaanse media.
Jane Fonda (81) is vrijdag bij het Capitool in Washington DC opgepakt tijdens een klimaatrally. Dat melden meerdere Amerikaanse media. En dat was geen verrassing, want in een interview met de LA Times gaf de actrice donderdag al aan dat ze vast van plan was om zich te laten arresteren. 

In het interview met de LA Times vertelt Jane Fonda hoe ze voor vier maanden naar Washington verhuist om er tegen de klimaatopwarming te gaan betogen. En de 81-jarige actrice is vast van plan om haar boodschap kracht bij te zetten door gearresteerd te worden. “Vaak. Misschien elke week.”

Fonda nam hiervoor, in overleg met streamingdienst Netflix, vier maanden verlof bij de tv-serie ‘Grace and Frankie’. “Ik vroeg eerst om een jaar vrij, zodat ik dit ook een jaar zou kunnen doen. En Ted Sarandos, het hoofd content van Netflix, heeft zijn best gedaan, maar kon niet onder de contracten uit. Ik bedoel, er zijn veel acteurs bij betrokken. En dus kon ik slechts vier maanden krijgen.” 

Op videobeelden is te zien hoe Fonda (met rode jas) met haar handen achter haar rug om gebonden wordt meegenomen door de politie. Het nog aanwezige groepje activisten juicht haar toe als ze wordt afgevoerd door de agenten. 

Jane Fonda (in rode jas) wordt gearresteerd
ARLO HEMPHILL via REUTERS Jane Fonda (in rode jas) wordt gearresteerd27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lucas Vissers

  Dom mens ! Meer commentaar hoeft niet !

 • Gilles Standaert

  Het probleem voor mij is niet wat vips als zij allemaal hebben gedaan, wat mij het meeste stoort is dat vips als zij ijveren dat er een overheid moet komen die de mensen met handen en voeten bindt om hun doen en laten. Maar zijzelf moeten daar van vrijgesteld zijn want ze zijn 'moreel' beter dan wij. de vips in de heuvels van Hollywood, gekend om pedofilie, verkrachtingen, slavernij en drugs.

 • Norbert Corten

  Die heeft heel haar leven de wereld rondgereisd met vliegtuigen al dan niet privé, even een showke opvoeren en het dan zelf op internet zetten,succes verzekerd. Het klimaat is weeral gered.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Wordt ze er ook rijkelijk voor betaald ? Maar al die Crèmekes waarvoor madame publiciteit maakt en waarvoor allerlei vuil wordt gebruikt is geen probleem.

 • Christiaan Goethals

  Protesteren tegen een natuurlijke cyclus, ik dacht dat de mensen verstandiger waren geworden tov van onze voorouders.