Jane Fonda (81) alweer opgepakt bij klimaatprotest

Getty Images
Jane Fonda houdt zich aan haar belofte om bij zo veel mogelijk klimaatprotesten aanwezig te zijn. De 81-jarige actrice werd vrijdag voor de derde keer opgepakt tijdens een rally bij het Capitool in Washington D.C.

Ook acteur Ted Danson deed mee en werd in de boeien geslagen, melden Amerikaanse media. Volgens omstanders gaven Fonda en Danson elkaar geboeid een high five. In totaal werden 32 mensen meegenomen naar het politiebureau. Alle demonstranten kregen een boete voor het verstoren van de openbare orde.

Extra aandacht

De actrice werd ook de afgelopen twee weken opgepakt, maar daar zit ze niet mee. Fonda verhuisde speciaal naar Washington om gemakkelijker te kunnen demonstreren. Ze hoopt door haar actieve deelname aan protesten extra aandacht te kunnen vragen voor klimaatverandering.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • WILLY ZACHEL

    Die zou toch beter een andere vrijetijdsbesteding zoeken want dat alsmaar protesteren begint afgezaagd te worden bovendien is het een totaal nuteloze bezigheid !

  • Franc saas

    handboeien is toch op die leeftijd wel wat overdreven hé

  • Robert Vande Weer

    En een dame van 81 moet handboeien omkrijgen? Only in Amerika...